Naisten Ykkönen: TPS hakee hyvälle peli-ilmeelleen jatkoa Jyväskylässä

TPS:n naisten edustusjoukkue otti edellisellä kierroksella riemukkaan voiton kärkikamppailussa PKKU:sta maalein 3–0. TPS:n keskikenttäpelaaja Viivi Spets kertoo, että saavutettuja kolmea pistettä juhlittiin perinteisin menoin.

– PKKU-voittoa juhlittiin heti välittömästi ottelun jälkeen pukukopissa. Maanantaina ottelu oli jo unohdettu ja keskittyminen suunnattiin seuraavaan otteluun, Spets sanoo.

Seuraava ottelu on joukkueella edessä lauantaina 24.9., kun TPS matkaa Jyväskylään Harjun stadionille JyPK:n vieraaksi. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kesäkuun alussa TPS voitti kotiottelunsa maalein 1–0, mutta heinäkuun puolivälin kohtaaminen Keski-Suomessa päättyi jyväskyläläisten voittoon 3–1.

TPS lähtee Spetsin mukaan lauantaina hakemaan jatkoa yläloppusarjan hyville otteilleen. TPS on voittanut yläloppusarjan kaksi ensimmäistä peliään. Turkulaiset aloittivat yläloppusarjan voittamalla Ilves 2:n 3–1-lukemin ja jatkoivat hyvää menoaan viime viikon kärkikamppailussa, jossa kaatui PKKU.

– Emme halua toistaa samoja virheitä kuin viimeksi Jyväskylässä. Kun pelaamme samalla tavalla kuin näissä yläloppusarjan ensimmäisissä peleissä, uskon että voimme kamppailla ottelun voitosta, Spets tuumaa.

TPS on uudistanut pelityyliään ja kenttäryhmitystään edellissä otteluissa ja se on tuottanut tulosta. Kaksi edellistä kamppailua ovat päättyneet voittoihin ja molemmissa mustavalkoiset ovat tehneet kolme maalia.

– Nyt kenttäryhmityksessä on mukana wingbackit, jotka auttavat niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan pelattaessa. Saamme hyökkäyksissä ylös enemmän pelaajia, mikä on auttanut ylivoimien luomisessa, Spets kertoi.

JyPK–TPS. Naisten Ykköstä lauantaina 24.9. kello 16 Harjun stadionilla.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia