Naisten Ykkönen: Taistelu runkosarjan mestaruudesta ratkeaa

TPS:n naisten edustusjoukkueen viimeinen runkosarjan ottelu pelataan tulevana lauantaina 27.8. Kupittaa 5:lla vastaan asettuu kolmen ottelun voittoputkessa seilaava Ilveksen kakkosjoukkue. TPS sitä vastoin on voittanut neljästä edellisestä kamppailustaan kolme. Päätöskierroksen ottelussa ratkeaa runkosarjan voitto.

Niin TPS kuin PKKU ovat samoissa sarjapisteissä, mutta ennen päätöskierrosta joukkueiden välinen ero selviää maalierolla, joka on keskiuusimaalaisten hyväksi vain kahden maalin verran. Se tarkoittaa sitä, että TPS:n pitäisi voittaa päätöskierroksen ottelu ainakin kolmella maalilla, mikäli mustavalkoiset haluat taistella runkosarjan voitosta. Toisaalta samaan aikaan PKKU pelaa oman ottelunsa Pallo-Iiroja vastaan, ja mikäli PKKU jää tasapeliin tai häviää ottelun, nousee TPS kärkeen pelkällä voitolla.

TPS-leirissä tiedetään runkosarjan päätöskierroksen ennakkoasetelmat, mutta joukkue haluaa keskittyä vain omaan otteluunsa, sillä vain siihen TPS voi vaikuttaa.

– Meidän pitää toteuttaa kentällä sovittuja teemoja ja treenattuja juttuja. Sävelet ovat siis selvillä ja parhaamme tulemme kentällä kyllä tekemään, TPS:n Selja Leiwo sanoo.

Edellisestä ottelusta sairastumisen vuoksi sivussa olleen Akusti Salosen paluusta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Leiwon mukaan mahdollisella poissaololla ei kuitenkaan saa olla vaikutusta peliotteisiin.

– Totta kai se vaikuttaa, ettei päävalmentaja ole paikan päällä, mutta Akusti on tehnyt meille kauden aikana selväksi sen, mitä meiltä kentällä vaaditaan ja me osataan ottaa myös itse vastuuta pelitapahtumista, Leiwo vakuuttaa.

Kevätkierroksella, kun TPS ja Ilves iskivät yhteen, oli Tupsukorvat parempia maalein 3-2. Nyt joukkue pyrkii säilyttämään paikkansa neljän parhaan joukossa päästäkseen ylempään loppusarjaan.

– Ei heidän voittoputkensa tai mikään muukaan vaikuta meidän omaan tekemiseemme. Haluamme itsekin jatkaa voittojen tiellä ja ei kysymystäkään siitä, ettemmekö haluaisi laittaa parasta peliin, Leiwo lupaa.

TPS–Ilves/2. Naisten Ykköstä lauantaina 27.8. kello 13:00 Kupittaa 5:llä. Tervetuloa kannustamaan Tepsi voittoon!

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia