Naisten Ykkönen: Kupittaalla luvassa todellinen kärkikamppailu

TPS:n naisten edustusjoukkueen tähänastisen kauden tärkein ottelu on edessä tulevana lauantaina 13.8., kun mustavalkoiset saavat vastaansa PKKU:n. Kamppailu on todellinen ykkönen vastaan kakkonen, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa vain kolmen pisteen päässä toisistaan 15 pelatun ottelun jälkeen.

– Nyt on todella tärkeä peli meille ja jokainen pelaaja haluaa taatusti näyttää, mihin pystymme. Haluamme säilyttää myös paikkamme sarjan kärjessä, jossa meidän kuuluukin olla, TPS:n varakapateeni Netta Laasio sanoo.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaa vitosella. Se ei kuitenkaan häiritse joukkueen valmistautumista kärkikoitokseen.

– Yläkentällä on aina oma tunnelmansa pelata, mutta onneksi alkukaudesta pääsimme pelaamaan Kupittaalla muutaman ottelun, Laasio tuumaa.

TPS on voittanut kaksi peräkkäistä otteluaan ja edellisestä viidestä peräti neljä. PKKU sitä vastoin kärsi edellisellä kierroksella tappion ja sen johdosta joukkueen kolmen ottelun voittoputki pamahti poikki. PKKU tullee vastaan varmasti täynnä tulta ja tappuraa.

– Meidän pitää vain pelata omaa peliämme. Onneksi meillä oli nyt yksi ylimääräinen viikko aikaa valmistautua tähän otteluun, Laasio toteaa.

TPS ja PKKU kohtasivat toisensa kevätkierroksella. Toukokuun puolivälissä pelattu ottelu päättyi keskiuudenmaalaisten hyväksi 1–0. Ottelun ainokaisen osuman viimeisteli Sofia Janhukainen, joka on tehnyt kuluvalla kaudella seitsemän maalia Naisten Ykkösessä. Sen lisäksi hän on pelannut tyttöjen 18-vuotiaiden SM-sarjassa tehden viisi maalia.

– Tappio on lisännyt nälkää joukkueen sisällä. Pelillisesti meidän on pidettävä kiinni sopimistamme jutuista. Meidän pitää uskaltaa pelata ja mentävä kovaa päälle, Laasio sanoo.

TPS pyytää nyt yleisöltä tukea ja kannustusta kärkikamppailuunsa. Eiköhän tehdä yleisöstä TPS:lle se kuuluisa 12:s pelaaja?

TPS–PKKU. Naisten Ykköstä lauantaina 13.8. kello 16 Kupittaa 5:lla. Tervetuloa kannustamaan mustavalkoiset voittoon!

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia