Naisten Ykkönen: Kausi päätökseen Keravalla

TPS päättää kautensa naisten Ykkösessä vierasotteluun Pallokerho Keski-Uuttamaata vastaan. TPS on jo aiemmin varmistanut sarjanousunsa ensi kaudeksi Kansalliseen Liigaan.

TPS:n maalivahtiosastoon kuuluva Ada Liljeström teki ensiesiintymisensä naisten Ykkösessä edellisen kierroksen ottelussa Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Ottelu päättyi niukkaan tappioon ja siitä jäikin veräjänvartijalle hieman hampaankoloon.

– Vähän jäi kaivelemaan, kun minulla oli vahvat halut näyttää parastani. JyPK:n voittomaalissa oli hieman huonoa tuuria, että se meni maaliin, Liljeström sanoo.

Kysyttäessä Liljeströmiltä, että haluaisiko hän mahdollisesti pelata kauden päättävässä ottelussa tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Ehdottomasti. Edellinen ottelu vain lisäsi näyttämisen haluani, nuori maalivahti toteaa.

Ensi kaudella TPS pelaa Kansallisessa Liigassa ja Liljeström haluaa jatkaa mustavalkoisissa.

– Ensi kaudella, kuten tälläkin kaudella, haluan haastaa maalivahtiamme peliajasta, Liljeström tuumaa.

Tälläkin kaudella Liljeström on saanut vastuuta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Tänä vuonna peliaikaa kertyi keskikesällä pelatussa Islanti-maaottelussa, joka päättyi 2–2-tasatulokseen.

– Maaottelut ovat tosi hienoja kokemuksia. Siellä tapaa hyviä pelaajia ja pelaa isoja otteluita. Ne tuovat kivaa vaihtelua arkeen ja seuratoimintaan. Tavoitteenani on lunastaa paikka maajoukkueessa jatkossakin, Liljeström kertoo.

PKKU–TPS. Naisten Ykkösen päätöskierros lauantaina 22.10. kello 16 Kalevan urheilupuistossa.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia