Naisten Ykkönen: Kärkikamppailu TPS–PKKU lauantaina Kupittaa 5:llä

TPS:n naisten edustusjoukkueen kausi naisten Ykkösen ylemmässä loppusarjassa jatkuu lauantaina 17.9. kärkikamppailulla PKKU:ta vastaan. Ottelun alkamisaika ja pelipaikka ovat muuttuneet aiemmin ilmoitetusta. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaa 5 -kentällä ja peli alkaa kello 20.15.

Luvassa on äärimmäisen tasainen ottelu sarjapisteistä, sillä PKKU on ollut pitkään haastava vastustaja tepsiläisille. TPS ja PKKU ovat kohdanneet toisensa edellisen kahden kauden aikana neljästi ja PKKU on voittanut kolme kertaa maalilla. Kerran on pelattu tasan.

– On vaikea sanoa yksittäistä syytä siihen, miksemme ole pystyneet heitä voittamaan. PKKU pelaa aktiivista jalkapalloa ja jokainen ottelu heitä vastaan on ollut erittäin tasainen, TPS:n keskuspuolustaja Saija Östlund sanoo.

Maalinteko on yksi teemoista, joihin viime viikkojen aikana TPS on pyrkinyt löytämään uusia lääkkeitä. 

– Olemme harjoittelleet viimeisten viikkojen aikana hyvällä meiningillä. Olemme saaneet pelaamiseen uusia asioita ja sitä kautta myös maalintekoonkin, Östlund kertoo.

TPS vahvistui hiljattain uudella laitahyökkääjällä, kun HJK:ssa Kansallista Liigaa pelannut Silja Jaatinen liittyi joukkueeseen. Jo heti ensimmäisessä ottelussaan Jaatinen teki yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

– Se oli häneltä erittäin positiivinen sisääntulo uuteen joukkueeseen, Östlund tuumaa.

Östlund on tehnyt kuluvalla kaudella neljä maalia. Kolme maaleista on syntynyt kulmapotkuista, joista hän on puskenut pallon maaliin.

– Onhan se ollut kiva maaleja tehdä. Olen päässyt puskemaan hyvin palloihin, mutta en minä sen enempää ole erikoistilanteita harjoitellut. Jos tulee paikka tehdä maali, niin totta kai pyrin tekemään.

Omaan henkilökohtaiseen kauteensa Östlund on tyytyväinen, sillä tekemisessä on korostunut erinomainen suoritusvarmuus.

– Olen ihan tyytyväinen, sillä tekemiseni on ollut tasaista. Harjoituksissa perustekemisellä ja otteluissa täysillä vetämällä pärjää jo pitkälle, Östlund tuumaa.

TPS–PKKU. Naisten Ykköstä lauantaina 17.9. kello 20.15 Kupittaa 5:llä (Huomio aika ja paikka!). Tervetuloa kannustamaan TPS voittoon!

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia