Naisten Ykkönen: Kärkikamppailu PKKU–TPS – ”Lähdemme aina otteluihin hakemaan voittoa”

TPS:n naisten edustusjoukkue on pelannut kuluvalla Ykkösen kaudellaan kuusi ottelua ja voittanut niistä kaikki. Joukkueen sisällä itseluottamus on noussut entisestään erinomaisten tulosten myötä. Nyt mustavalkoisten taso mitataan todenteolla, kun tulevana sunnuntaina 15.5. joukkue kohtaa kärkikamppailussa PKKU:n.

PKKU on Naisten Ykkösessä toinen joukkue, joka ei ole vielä kohdannut parempaansa. Viidestä ottelustaan keskiuudenmaalaiset ovat voittaneet kolme ja pelanneet kahdesti tasan. TPS ja PKKU ovat molemmat päästäneet pelaamissaan otteluissaan vain neljä maalia.

TPS:n keskikentällä pelaava Viivi Spets odottaa mielenkiinnolla tulevaa kärkikamppailua.

– Hyvä tekemisemme on lähtöisin harjoituksista. Olemme saaneet harjoitella koko talven erittäin hyvin. Viime kauteen verrattuna pelin taktiset asiat tulevat ikäänkuin automaattisesti. Peli kulkee, kun vain jaksamme noudattaa yhdessä sovittuja asioita, Spets sanoo.

Spets joutui alkukaudesta jättämään yhden Ykkösen ottelun väliin. Viidessä pelaamassaan ottelussa keskikenttäpelaaja on viimeistellyt kaksi maalia.

– Loukkaantumiseni jälkeen on mennyt tosi hyvin. Omasta mielestäni minulla on kulkenut hyvin, vaikka tiedän, että aina löytyy parannettavaa, Spets toteaa.

Palataksemme sunnuntaiseen kärkikoitokseen on siitä odotettavissa äärimmäisen tasainen kamppailu. Joukkueiden kohdatessa viime kaudella päättyi vierasottelu maalittomaan tasapeliin ja kotiottelu niukkaan 0–1-tappioon.

– Vastassa on äärimmäisen taisteleva, mutta samalla myös pelaava joukkue. Talven harjoitusottelussa pystyimme kääntämään ottelun eduksemme. Kun molemmat joukkueet haluavat pitää palloa, korostuu tilanteidenvaihtojen merkitys, Spets analysoi.

Kuuden peräkkäisen voiton myötä TPS:n ruokahalu on vain kasvanut syödessä.

– Voiton ottaminen on meidän tavoitteenamme. Lähdemme aina otteluihin hakemaan voittoa, Spets sanoo.

 

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia