Naisten Ykkönen jatkuu kotiottelulla PKKU:ta vastaan

Naisten Ykkönen jatkuu Palloseuran osalta pitkästä aikaa kotiotteluiden merkeissä, kun Pallokerho Keski-Uusimaa saapuu yläkentälle. Edellisen kerran Urheilupuiston yläkentällä ollaan pelattu 11.6., kun Pallo-Iirot saapui Turkuun. Tämän jälkeen neljä seuraavaa ottelua ovat olleet vieraspelejä.

TPS ja PKKU kohtasivat toisensa kauden alla kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä ja molemmat nappasivat vierasvoitot. Ykkösessä joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran 22.5., kun pisteet tasattiin Tuusulassa maalittomalla tasapelillä.

TPS on kolmentoista ottelun jälkeen napannut 23 pistettä ja löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta. Viidestä edellisestä ottelusta mustavalkoiset ovat napanneet kaksi voittoa, yhden tasapelin ja tappioita on kaksi. PKKU on pelannut ottelun verran mustavalkoisia vähemmän, mutta on pisteen verran edellä. Viidestä edellisestä ottelustaan PKKU on napannut kolme voittoa ja tasapelejä on tullut kaksi.

Mustavalkoisten edellinen ottelu oli Haukiputaalla ja vaikka matka olikin pitkä, on palautuminen päävalmentaja Akusti Salosen johdolla sujunut hyvin. Myös täysi pistepotti piristi tunnelmaa joukkueen sisällä.

– Täysi pistepotti ja sen tuoma positiivinen fiilis lyhentää aina pelimatkoja, joten paluu Haukiputaalta sujui hyvin. Maanantaina otettiin vähän normaalia kevyemmin, mutta muuten tämäkin viikko on ollut ihan normaali viikko meille.

Vaikka täysi pistepotti piristikin joukkueen tunnelmaa, jätti matka myös mietittävää, sillä Viivi Spets joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia jo ensimmäisellä puolikkaalla.

– Viivi oli torstaina läsnä harjoituksissa, mutta ei vielä tehnyt mitään. Loukkaantuminen oli kova paikka ja hänen vointiaan pohdittiin koko paluumatka, mutta onneksi asiat vaikuttavat jo hyvältä. Nyt mennään pienin askelin eteenpäin ja hoidetaan Viivi rauhassa kuntoon.

Haukiputaalla mustavalkoiset saivat jälleen maalihanojaan kunnolla auki. Salonen kuitenkin muistuttaa, että kyse ei ole vain yhden ottelun onnistumisesta, vaan pidemmän työn tuloksesta.

– Meillä on jo useamman pelin ajan näkynyt niitä samoja asioita, joista HauPa:a vastaan iskettiin maaleja, mutta viimeiset ratkaisut eivät ole osuneet kohdalleen toivotulla tasolla. Parasta lauantaina oli kuitenkin se, että pelaajat osasivat reagoida juuri oikein vastustajan toimintaan ja sitä kautta saatiin luotua paikkoja. Juuri tällaista olemme koko kauden harjoitelleet ja pelaajien päätöksenteko on parantunut. Nostetaan esiin myös sitä, että HauPa-ottelu oli meille jo kauden seitsemäs nollapeli. Se kertoo paljon.

Kausi on ylittänyt puolivälinsä ja kärki on erittäin tasainen. Jokainen ottelu on tulee olemaan erittäin tärkeä ja aina pitää pystyä parantamaan edellisestä ottelusta.

– Yhdeksän peliä jäljellä, joten jokainen ottelu tästä eteenpäin on todella iso. Sama pätee toki jokaiseen joukkueeseen. Keväällä pelattiin maaliton tasapeli, joka jätti käteen aika vähän ja olen varma, että molemmat joukkueet haluavat esittää parempaa kuin silloin. PKKU:n kausi on ollut hyvä ja joukkue osaa pelata yhteen. Otteet saattavat välillä olla ehkä jopa hieman liiankin rohkeita, mutta siihen täytyy vain osata reagoida.

Tasainen Ykkönen on Salosen mukaan hyvä merkki siitä, kuinka paljon sarja on ajan kanssa kehittynyt.

– Ykkösessä on paljon tasaisia joukkueita ja jokaisella on tiedossa se, miten pelejä halutaan pelata. Ketään ei tule vain pelailemaan, vaan jokainen on lyönyt omat tavoitteensa. Tämä kertoo hyvin siitä, että Ykkösen taso on ajan kanssa noussut kovemmaksi.

Edessä on pitkästä aikaa kotiottelu ja tämä tuo mukanaan omat edut. Salonen toivoo, että myös kotiyleisö olisi lauantaina joukkueen tukena.

– Valmistautuminen omalla tavalla ja aikataululla ja saapuminen tutulle kentälle tuo aina omat edut. Toivotaan, että saadaan lauantaina mahdollisimman paljon kotiyleisön tukea. Jokainen on varmasti samaa mieltä siitä, että futis on parasta paikanpäällä, joten nautitaan kausi loppuun asti!

Hyökkääjä Jenni Rannus katkaisi maalittoman kautensa tyylikkäästi iskemällä kaksi maalia HauPa:n maaliverkkoihin. Tämä tuntui toki hyvältä, mutta Rannus korostaa, että joukkueen tulos on tärkeintä.

– Tuntuu tietysti aina hyvältä auttaa joukkuetta maalienkin muodossa, mutta kokonaisuus on kuitenkin tärkeämpää. Oli hienoa nähdä, miten joukkue onnistui yhdessä läpi ottelun. Vaikka oma maaliton putki on hieman mietityttänyt, olen pyrkinyt kääntämään ajatukset siihen, että pystyn auttamaan joukkuetta myös muilla tavoin. Kaiken kaikkiaan oli hienoa palata kolmen pisteen pisteen kanssa Turkuun!

Vaikka Ykkönen on tällä kaudella tasainen, ei Rannus ole keskittynyt liikaa sarjataulukkoon, vaan keskittyminen on ollut omassa tekemisessä.

– Onhan sitä tietysti seurattu muita joukkueita, mutta keskittyminen on ollut vain omassa tekemisessä. Tärkeintä on jatkaa siitä, mihin viime pelissä jäimme. Uskon, että kunhan pelaamme omalla tasollamme ja kurinalaisesti koko joukkueen voimin, voimme voittaa kenet tahansa.

Vaikka Rannus toivookin, että hän pääsisi heiluttamaan maaliverkkoja myös lauantaina, ovat tärkeimmät tavoitteet muualla.

– Olisi toki hienoa päästä heiluttamaan maaliverkkoja itsekin, mutta itselleni on tärkeintä se, että saadaan joukkueena täysi pistepotti jokaisesta pelistä!

Lisää uutisia