Naisten Ykkönen jatkuu EBK:n vieraana

Naisten Ykkönen jatkuu lauantaina, kun TPS matkustaa EBK:n vieraaksi Espooseen.

Ennen viikonlopun kierrosta TPS on napannut neljästätoista ottelusta 23 pistettä ja ottelun verran enemmän pelannut EBK on puolestaan napannut 16 pistettä. Viidestä viimeisimmästä ottelusta TPS on napannut kaksi voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. EBK:n saldo on kolme tappiota, voitto ja tasapeli.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi mustavalkoisten juhliin, kun TPS piti pisteet Turussa 6-2 lukemilla. Ottelun alku oli vauhdikas, sillä TPS siirtyi kolmannella minuutilla 1-0 johtoon, mutta EBK tasoitti heti seuraavasta tilanteesta. Tauolle mentiin 2-1 lukemissa, mutta toisella puoliajalla maalihanat aukesivat kunnolla.

Voitto keskinäisestä kohtaamisesta olisi molemmille tärkeä, sillä TPS taistelee tasaisen kärjen kanssa paikasta Kansalliseen Liigaan, kun taas EBK taistelee tällä hetkellä sarjapaikastaan. Molempien tavoitteet kokivat kuitenkin edellisellä kierroksella kolauksen, kun TPS koki 0-1 tappion PKKU:ta vastaan ja EBK jäi 1-1 tasapeliin HauPa:a vastaan. Tappiollisen kotiottelun jälkeen päävalmentaja Akusti Salonen pohti, mitä tekemisessä täytyy muuttaa ja muutettavaa myös löytyi.

– Pallollisen tekemisen asioita ollaan käyty läpi paljon. Olemme keskittyneet enemmän syöttöpelaamiseen ja hioneet sitä paremmaksi. Myös tilanteenvaihto ja prässääminen ovat saaneet huomiota. Joukkue on onneksi kauden aikana tottunut siihen, että muutoksia voi tulla.

Vaikka EBK onkin tällä hetkellä taistelemassa sarjapaikastaan, on se osoittanut, että parhaalla pelillään se voi haastaa kenet tahansa. EBK on esimerkiksi tasannut pisteet sarjaa johtavan ONS:n kanssa.

– Hyvänä pelipäivänä EBK on todella hyvä joukkue ja vaikka kevään peli päättyikin lopulta meille suotuisaan 6-2 voittoon, espoolaiset näyttivät kyllä vaarallisuutensa. Vaikka hallitsimmekin sitä ottelua, piti se pelata tarkasti loppuun asti, sillä EBK jaksoi taistella. Nyt edessä on uusi peli ja molemmille on jäänyt paljon hampaankoloon edellisestä ottelusta ja varmaa on vain se, että loppuun asti täytyy taistella.

EBK on kauden aikana kunnostautunut maalinteossa ottelun toisella puoliajalla, mutta Salonen on ottelun alla muistuttanut omiaan siitä, että sillä ei ole mitään väliä, vaan tarkkana täytyy olla läpi ottelun.

– Ensimmäisestä potkusta aina loppuvihellykseen asti täytyy olla tarkkana ja puolustaa huolellisesti koko joukkueen voimin. Jos EBK iskee alussa, niin pitää olla valmiina ja jos isku tulee lopussa, niin myös silloin pitää olla valmiina. Ratkaiseva tekijä on se, miten hyvin pystymme ylläpitämään omaa peliämme läpi ottelun ja miten pystymme hyödyntämään niitä asioita, joita olemme läpi kauden hioneet.

Palloseuran kokoonpanossa tapahtuu pakon sanelemana pieniä muutoksia, sillä Amalia Härkönen joutuu punaisen kortin takia jättämään pelin välistä. Suuria muutoksia tämä ei kuitenkaan Salosen mukaan aiheuta. Pelaajistosta löytyy myös positiivisia puolia, sillä loukkaantumisesta kärsinyt Jenni Kauppi lähestyy asteittain täyttä pelikuntoa. 

– Amalian punainen kortti on harmillinen asia, mutta nyt täytyy vain tehdä pieniä viilauksia pelaajien paikoissa. Jenni Kaupin kohdalla toipuminen sujuu hyvin, mutta emme halua ottaa mitään riskejä uudesta loukkaantumisesta, vaan etenemme rauhassa, jotta hän voi auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon.

Heinäkuussa Palloseura sai vähän uutta kokemusta kentälle, kun Taru Kalliovaara siirtyi HPS:n vihreästä paidasta TPS:n mustavalkoiseen paitaan, eikä päätöstä ole tarvinnut harmitella. 

– Olen kyllä nauttinut ajastani Tepsissä ja pääsin joukkueen sisälle hyvin. Treeneissä tempo on ollut hyvä ja aina ollaan vaadittu parempaa. Se on vielä korostunut tällä viikolla ja olemme keskittyneet teknisiin suorituksiin, jotka toivottavasti näkyvät kentälläkin.

Kalliovaara tuli kahdessa ensimmäisessä ottelussaan vaihdosta kentälle, mutta kaksi edellistä ottelua hän on ollut joukkueen avauksessa. Hän korostaakin, että taistelu peliajasta on todella hienoa.

– Joukkueeseen sopeutumista on helpottanut se, että jokainen tietää sen, että varmoja paikkoja kentällä ei ole, vaan jokaisen täytyy lunastaa paikkansa laadukkaalla työllä. Ketään ei voi vaan kävellä kentälle ja löysäillä, sillä penkiltä löytyy aina pelaaja, joka on valmis tulemaan tilalle. Koen, että juuri kovalla työllä itsekin pääsin avaukseen kahdessa edellisessä pelissä.

Kalliovaara aloitti mustavalkoisissa vahvasti ja sai jo heti avauksessaan pallon maaliverkkoihin, mutta silloin tuomaristo hylkäsi maalin. Maalia kuitenkaan ei tarvinnut odottaa kuin seuraavaan peliin ja vaikka se toikin Palloseuran tasoihin, ei Kalliovaara jää sitä hehkuttamaan, vaan siirtää katseet joukkueeseen.

– Olisihan se ollut hienoa osua heti ensimmäisessä ottelussa, mutta alusta asti tärkeintä on ollut se, miten joukkueella menee. Oulussa olisi ollut mahdollisuus kaventaa peliä ja Turussa sain pelin tasoihin, mutta voitto oli tietysti ainoa toive, joten maali jäi laihaksi lohduksi. Tai no, olihan se hienoa iskeä maali, mutta voittoon se ei riittänyt, joten se harmitti.

Vaikka Kalliovaaran juuret löytyvätkin Espoosta, ei EBK ole hänelle tuttu seura. Siitä huolimatta hän tietää, mitkä ovat tärkeimmät asiat täyttä pistepottia ajatellen.

– EBK ei ole erityisen tuttu joukkue ja muistaakseni olen heitä vastaan pelannut vain kerran. Täytyy vain lähteä samalla tavalla kuin mihin tahansa peliin, eli pelataan hyvää pallollista peliä ja ollaan tarkkana. Tuodaan treenien hyvä työ kentälle ja pistetään henkinen puoli kuntoon ja niiden avulla joukkue vie pisteet Turkuun, kun itse jään moikkaamaan perhettä!

 

EBK – TPS, 21.8. 16:00, Keski-Espoo 1 TN

Lisää uutisia