Naisten Ykkönen: Ilves nappasi voiton loppuhetkien osumallaan

TPS:n naisten edustusjoukkueen vierasottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueen 3–2-voittoon. TPS nousi kahdesti tasoihin, mutta joutui kotimatkalle tyhjin taskuin Ilveksen iskettyä voittomaalinsa vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelun alku oli mustavalkoisille jälleen haasteellinen. Ilves sai otteluun hyvän alun, jota edesauttoi TPS:n Taru Kalliovaaran valitettava loukkaantuminen 7. minuutilla. Ilves siirtyi 1–0-johtoon Moona Laineen maalilla kamppailun 10. minuutilla.

TPS kampesi tasoihin 22. minuutilla Viivi Ollonqvistin maalilla, mutta tamperelaiset pääsivät nauttimaan jälleen johto-osumasta kahdeksan minuuttia myöhemmin Patricia Bohuin toimiessa maalintekijänä. TPS ei halunnut luovuttaa, sillä vielä ennen ensimmäisen 45-minuuttisen päätöstä Nelly Lehtilä tasoitti ottelun. 

– Vastustaja tuli hyvin alkuun, eikä puolustuksemme toiminut alkuunkaan kuin olimme sopineet. Emme pystyneet vastaan Ilveksen tekemiseen, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen harmitteli taiston tauottua.

– Teimme tauolla hieman muutoksia puolustukseemme, eikä se enää toisella puoliajalla ollut niin reikäjuustoa kuin avauspuoliskolla, päävalmentaja jatkoi.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä puoliaikaa tasaisempi, mutta kamppailun ainoasta maalista vastasi kotijoukkue Ilves, joka pääsi iskemään voittomaalinsa 87. minuutilla Elli Mäkipelkolan toimesta. 

– Kaivoimme maalin aikaan verta nenästämme. Maalia edelsi Ilveksen hyvä vaihe, joka lopulta päättyi heidän osumaansa, Salonen totesi.

Tappio oli TPS:lle vasta kuluvan kauden toinen, mutta päävalmentajan mukaan joukkueen pitäisi pystyä nähtyä parempaan.

– Jos vastustaja tekee kolme maalia, ei silloin ole kaikki mennyt niin kuin olisi pitänyt. Nyt jäimme hieman voivottelemaan tilannetta, kun olisi pitänyt luottaa omaan tekemiseemme. Nyt meille on jälleen viikko aikaa seuraavaan otteluun. Pitää miettiä miten muutamme harjoituksia, jotta tulos olisi jatkossa parempi. Pitkään kauteen mahtuu monenlaista ja onneksi otteluita on vielä kosolti jäljellä, Salonen sanoi.

 

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia