Naisten Ykkönen: ”Ei auta kuin suunnata katseet seuraavaan kamppailuun”

TPS:n kausi naisten Ykkösessä jatkuu runkosarjan viimeisellä vierasottelulla tulevana lauantaina 20.8., kun mustavalkoisen tie vie Vantaalle. Vastaan asettuu kuluvalla kaudella vasta yhden voiton ottanut VJS, joka tarvitsee pisteitä säilyttäkseen sarjapaikkansa. Kärkikamppailunsa niukasti hävinnyt TPS haluaa sen sijaan päästä takaisin voittokantaan.

Viimeviikkoinen kotiottelu ja Ykkösen kärkiottelu PKKU:ta vastaan päättyi keskiuusimaalaisten voittoon 1–0. Voittonsa myötä PKKU nousi TPS:n kanssa samoihin pisteisiin, mutta otti kärkipaikan paremman maalieronsa turvin. Maaliero on vain yhden maalin verran parempi PKKU:n eduksi.

– Ei tässä ole muuta voinut kuin nollata mahdollisimman nopeasti tuo kärkikamppailu. Ei auta kuin suunnata katse seuraavaan kamppailuun, TPS:n Iines Lehkonen sanoo.

Lehkonen tietää, ettei tulevasta kamppailusta ole tulossa missään nimessä helppoa, eikä sarjasijoitusten saa antaa hämätä. Toukokuussa pelatussa kotiottelussa VJS:aa vastaan TPS oli parempi maalein 4–0.

– Meidän pitää nyt löytää se kuuluisa oma peli. Kyllähän tuo kärkiottelun tappio lisäsi vain voittamisen tahtoa, Lehkonen tuumaa.
PKKU on ollut toistaiseksi ainoa joukkue, joka on pystynyt jättämään turkulaiset maaleitta. Lehkonen uskoo, että näin ei pääse tapahtumaan lauantaina.

– Meillä oli PKKU:takin vastaan useampi paikka tehdä maaleja, mutta oliko se sitten huolimattomuutta vai mitä, mutta viimeinen silaus jäi silloin puuttumaan, Lehkonen pohtii.

Lehkonen on pelannut kuluvalla kaudella kolmessa ottelussa, joista kahdessa edellisessä aloituskokoonpanossa täydet 90 minuuttia. Viime kaudella sarjaottelut jäivät pelaamatta ikävän loukkaantumisen vuoksi.

– Olin loukkaantuneena kaikkiaan 14 kuukautta kahden eri vamman takia. Nyt on ollut parasta, kun päässyt taas pelaamaan. Olin jo ennättänyt unohtamaan sen, kuinka siistiä jalkapallo on, Lehkonen iloitsee.

VJS–TPS. Naisten Ykköstä lauantaina 20.8. kello 16:30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Lisää uutisia