Naisten vieraspeliputki jatkuu lauantaina Haukiputaalla

Palloseuran ottelut Naisten Ykkösessä jatkuvat lauantaina, kun mustavalkoiset matkustavat Haukiputaalle HauPa:n vieraaksi. TPS ja HauPa kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran 16.5. Urheilupuiston yläkentällä ja pisteet jäivät Turkuun Viivi Spetsin iskettyä ottelun ainoan maalin. 

Viidestä viimeisimmästä ottelusta Palloseuran saldo on kolme tappiota, yksi tasapeli ja yksi voitto. HauPa:n saldo puolestaan on neljä tappiota ja yksi tasapeli. Erikoinen yhteensattuma on se, että molempien tasapeli on tullut edellisessä ottelussa ja Turun Weikkoja vastaan. 

Ottelu Haukiputaalla tarkoittaa Palloseuran osalta sitä, että vierasputki saa jälleen jatkoa. Vaikka edellinen kotiottelu jouduttiin siirtämään lyhyellä varoitusajalla, ei pitkäaikainen luottopelaaja Saija Östlund näe asiaa mitenkään erikoisena. 

– RoPS-ottelun siirto ei sinällään herättänyt mitään isoja tunteita. Jokainen tietää, mikä tämän hetken tilanne kuitenkin on. Katse pidettiin joka tapauksessa tiukasti viikonlopussa, sillä pelin sijaan edessä oli joukkueen sisäinen peliharjoitus. Valmistautuminen HauPa-otteluun on sujunut kokonaisvaltaisesti hyvin. Ollaan keskitytty enemmän joukkueena puolustamiseen ja nopeaan prässiin pallonmenetyksen jälkeen. 

Vaikka TPS lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, korostaa Östlund sitä, että jokaisen on oltava tarkkana alusta loppuun. 

– Jokainen peli Ykkösessä on aina erilainen ja jokaiseen peliin täytyy aina valmistautua täysillä. Tämä vaatii kovaa työtä jokaiselta. En juurikaan muista, mitä ensimmäisessä kohtaamisessa tapahtui, mutta se ei ole millään tavalla oleellista. Jokaisen täytyy pitää ajatukset omassa pelissä ja omassa tekemisessä. Edessä on uusi peli, josta lähdetään hakemaan kolmea pistettä Turkuun. 

Vaikka Östlund saattaa toisinaan näyttää katsomoon varsin tulisieluiselta pelaajalta, ei hän itse koe asian olevan niin. 

– En itse ehkä käyttäisi juuri sanaa tulisieluinen, mutta sen voin myöntää, että kun fiilis on oikea, niin se näkyy varmasti myös omassa tekemisessä. Omasta mielestä henkilökohtainen kausi on tähän mennessä sujunut ihan hyvin. Suoritukset ovat olleet tasaisia ja ennen kaikkea olen pysynyt ehjänä, joka taas mahdollistaa harjoittelun ja pelaamisen. 

Matka Haukiputaalle on pitkä, mutta Östlundin mukaan jokainen on kyllä ehtinyt jo tottua siihen, että toisinaan matkustamista on edessä vähän enemmän. Östlund löytää pitkistä matkoista myös paljon hyviä puolia. 

– Pitkät pelimatkat lähentävät joukkuetta entisestään ja uskon, että se näkyy myös kentällä. Jos aivan koko matkaa ei jaksa muiden pelaajien kanssa seurustella, niin oma vinkkini on yksinkertaisesti se, että pistää hyvää musiikkia soimaan. 

  

Joukkueen päävalmentaja Akusti Salonen on Östlundin kanssa samoilla linjoilla siitä, että RoPS-ottelun siirtyminen ei loppupeleissä näkynyt joukkueen arjessa merkittävästi, sillä tällaisiä tilanteita varten on tehty suunnitelmia jo ennakkoon. 

– Jokainen tietää, että näin saattaa käydä, joten siihen täytyy vaan varautua. Meillä oikeastaan ainoa muutos oli se, että pelin sijaan pidimme pelinomaiset harjoitukset, jotta saatiin viikkorytmi pysymään normaalina. Emme jääneet liikaa miettimään pelin siirtymistä, vaan katseet siirrettiin tulevaan ja siihen, mitä itse voidaan tehdä.  

TPS on päässyt pelaamaan kotipelin viimeksi kesäkuun 11. päivä ja edessä on nyt neljäs perättäinen vierasottelu. Salonen kuitenkin muistuttaa, että kotipeli vain siirtyi toiseen ajankohtaan. 

– Tietysti se on aina eri asia pääseekö pelaamaan kotiyleisön edessä vai vieraissa, mutta nyt tilanne vain on se, että on useampi vieraspeli ja tällä mennään. Se kuitenkin pitää edelleen paikkansa, että päästään vielä pelaamaan RoPS:a vastaan Turussa, eikä tarvi syksyllä matkata pohjoiseen. 

Palloseuran edellinen ottelu Turun Weikkoja päättyi 1-1 tasapelin myötä pettymykseen ja vaikka siitä ottelusta saatiin paljon oppia, ei se ole jäänyt joukkuetta vaivaamaan. 

– Ottelu TuWe:a vastaan on jätetty taakse, mutta siitä saatiin jokaiselle hyvä muistutus, että enenn ottelua on turha katsoa sarjataulokkoa, sillä sen perusteella ei pisteitä jaeta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nappasimme pitkän otteluputken päätteeksi 1-0 voiton ja HauPa näytti että vaikka vastustaja saisi paikkoja, osaa se tehdä pelin vaikeaksi. 

Mustavalkoisten matkat pohjoiseen ovat tällä kaudella olleet mollivoittoisia, sillä matkat Rovaniemelle ja Ouluun ovat päättyneet tappioihin. Salonen tietää, että tälläkään kertaa pisteitä ei ole luvassa helpolla. 

– Pohjoisen matkat eivät tällä kaudella tosiaan ole olleet helppoja, mutta niinhän sitä sanotaa, että kolmas kerta toden sanoo! 

  

Tarkkasilmäiset saattoivat ehkä huomata, että laituri Julia Sainio pelasi viime viikonloppuna Turun Weikkojen paidassa. Kyseessä on loppukauden kattava laina. 

– Julian peliaika oli jäänyt vähäiseksi ja oli kaikkien etu, että hän pääsee hakemaan peliaikaa. Joukkue löytyi lopulta melko vaivattomasti ja läheltä.  

 

HauPa – TPS, 7.8. 14:00

Lisää uutisia