Naisten Suomen Cup alkaa Pallo-Iirojen vieraana

TPS:n osalta Naisten Suomen Cup alkaa lauantaina, kun mustavalkoiset matkaavat Pallo-Iirojen vieraaksi. Raumalaisten osalta kyseessä on jo toinen ottelu sillä Pallo-Iirot kohtasi viime lauantaina HJK:n ja kärsi 8-0 tappion.

TPS ja Pallo-Iirot kohtasivat 2021 aikana kolmesti, kerran harjoitusottelussa ja kahdesti Naisten Ykkösessä. Tulokset keskinäisistä otteluista ovat olleet tasaisia, keväällä pelatun harjoitusottelun raumalaiset voittivat 1-0 ja Naisten Ykkösessä pisteet päätyivät Raumalle 0-2 ja 2-1 lukemilla. 

Molemmissa joukkueissa on talven aikana tapahtunut pieniä muutoksia ja Pallo-Iirojen osalta mielenkiintoisin kohta löytynee maalista, sillä Naisten Ykkösen kauden 2021 parhaaksi maalivahdiksi valittu Kiira Kaivola päätti aktiiviuransa. Julia Aarnio, Loviisa Helminen ja Joanna Pelli saavatkin isot saappaat täytettäväkseen. Palloseurasta mielenkiintoisiksi uusiksi pelaajiksi voisi nostaa talven aikana mustavalkoiseen paitaan siirtyneet laitapuolustaja Saga Hakosen ja puolustaja Fanny Lindholmin, jotka varmasti tavoittelevat isoa vastuuta alusta asti.

Päävalmentaja Akusti Salosen ajatukset talven harjoituskaudesta:

– Talven harjoittelu on mennyt hyvin ja pääsimme aloittamaan suhteellisen aikaisin. Joukkueen runko on pysynyt melko samana ja pelitapa on jo tuttu, joten alku on ollut helpompaa. Uusista pelaajista kaikki ovat olleet sellaisia, joita olemme etsineetkin. Harjoitusotteluissa olemme päässeet antamaan reilusti näytönpaikkoja ja olemme nähneet, että suunta on oikea. 

Valmennuksen ajatukset Pallo-Iiroista, Akusti Salonen:

– Pallo-Iirot on vaikea vastustaja, jota vastaan emme viime vuonna saaneet tulosta, vaikka omissa otteissa oli paljon hyvää. Voisi sanoa, että pelit olivat haastavia. Ollaan etsitty sitä oikeaa latausta arkeen ja käyty läpi sitä, millainen vastustaja lauantaina kohdataan. On mahtavaa päästä taas pelaamaan merkityksellisiä pelejä!

Naisten Suomen Cup, Pallo-Iirot – TPS, 5.2. 13:00, Buena Vista Stadion

Lisää uutisia