Naisten ottelut jatkuvat Turun derbyllä

Palloseuran ottelut Naisten Ykkösessä jatkuvat huomenna torstaina Turun derbyllä, kun mustavalkoiset matkaavat Raunistulaan TuWen vieraaksi.

TPS sai ensimmäisessä kohtaamisessa salama-alun, kun Laura Linnala iski pallon maaliin toi toisella peliminuutilla. Mustavalkoisten kova paine ei hellittänyt ja reilun puolen tunnin kohdalla Jenni Kauppi iski taukolukemat 2-0. Reilu vartti ennen loppua Saija Östlund iski ottelun kolmannen maalin ja vain hetkeä myöhemmin Ronja Wirtanen iski tarkalla laukauksella loppulukemat 4-0.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset, sillä TPS on 11 ottelun jälkeen vain kolme pistettä kärkeä perässä, kun taas TuWe on sarjataulukon viimeisenä. Weikkojen kausi on ollut murheellinen, sillä yhdestätoista ottelusta on tullut vain yksi tasapeli ja muut kymmenen ottelua ovat päättyneet tappioon.

Viidestä edellisestä ottelusta TuWe:lla on pelkkiä tappioita, kun taas mustavalkoisten saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Palloseuran edellinen ottelu oli lauantaina Oulussa ja vaikka matka olikin pitkä, ei se päävalmentaja Akusti Salosen mukaan vaikuttanut viikon suunnitelmiin.

– Pääsimme Turkuun melko hyvissä ajoin, joten sunnuntai oli hyvä lepopäivä koko joukkueelle. Maanantaina treenattiin tuttuun tapaan, eli sen suurempaa miettimistä ei jäänyt reissusta huolimatta.

Vaikka ensimmäisen kohtaamisen tulos olikin mustavalkoisten kannalta suotuisa ja siitä voi joitain asioita poimia myös tulevaa ajatellen, ei Salonen keskity siihen liikaa.

– Ensimmäinen peli nyt on jo historiaa, mutta jos siitä voi jotain joukkueelle poimia, niin toisen puoliajan pallollinen pelaaminen oli hyvää. Nyt on kuitenkin edessä uusi peli eri kentällä. TuWe pääsee pelaamaan kotikentällään, jonka hyvä ja huonot puolet he tuntevat hyvin. 

Vaikka TPS onkin tiukassa kärkitaistossa ja TuWe on sarjataulukon viimeisenä, ei siihen kannata Salosen mukaan kiinnittää liikaa huomiota, sillä pisteitä ei jaeta ennakkoon, vaan niistä pitää taistella.

– Molemmat lähtevät otteluun tappio niskassaan ja päästettyjä maalejakin tuli yhtä monta, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat samat. Lisäksi derby on aina ihan oma maailmansa, jossa voi tapahtua ihan mitä vaan.

Kauden ensimmäinen derby jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä, mutta nyt yleisö pääsee omiensa tueksi. Salonen toivoo, että se myös näkyisi.

– Toivotaan, että yleisön paikallaolo näkyisi myös kentän puolella. Toivottavasti TPS-kannattajat löytävät derbyyn omiensa tueksi!

Lisää uutisia