Naisten liigajoukkue vahvistui kahdella EM-pronssimitalistilla

Naisten liigassa viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut TPS solmi marraskuussa kauden 2014 joukkueen rungoksi yksitoista uutta pelaajasopimusta. TPS:n kanssa jatkosopimuksen solmivat muun muassa alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-lopputurnauksessa Walesissa pronssia voittaneet Julia Tunturi ja Sini Laaksonen. TPS:n Naisten liigajoukkue jatkaa joukkueen vahvistamista kuudella uudella pelaajasopimuksella, joista kaksi oli Tunturin ja Laaksosen joukkuekavereina Walesin EM-kisoissa.

TPS:n liigajoukkueeseen liittyvät uusina pelaajina Ria Öling sekä Hanna Ruohomaa yksivuotisilla sopimuksillaan. Maalivahti Inkeri Niemi debytoi viime kauden lopulla Naisten liigassa ja jatkaa raitapaitojen riveissä edelleen uudella kaksivuotisella sopimuksellaan. Vuoden 1995 ikäluokkaa oleva keskikenttäpelaaja Karoliina Keskinen pelasi myös Naisten liigassa kauden 2013 loppupuolella ja myös hän jatkaa kaudella 2014 TPS-paidassa. 17-vuotiaat puolustajat, Heidi Rannikko ja Amalia Aarnio, siirtyvät puolestaan TPS:n B-junioreiden joukkueesta ensi kauden liigarinkiin mukaan. Myös Aarnio pääsi kokeilemaan liigavauhtia jo viime kaudella.

Suomen lupaavimpiin keskikenttäpelaajiin kuuluva Öling on Vaasan Sportin kasvatti, joka kuitenkin debytoi jo Naisten liigassa Suomen mestarijoukkue PK-35:n riveissä kaudella 2012. Hän voitti myös SM-kultaa PK-35 paidassa kauden 2012 päätteeksi. Kaudeksi 2013 Pohjanmaalle palannut Öling valittiin vaasalaisen VIFK:n riveissä Naisten Ykkösen Pohjoisen lohkon parhaana pelaajana Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella viime kadella. 19-vuotias Öling on edustanut käytännössä koko uransa ajan tyttöjen eri ikäkausimaajoukkueita ja hän oli mukana Walesin viime kesän EM-kisojen pronssijoukkueessa.

Eurasta kotoisin oleva Hanna Ruohomaa debytoi puolestaan Naisten liigassa porilaisessa NiceFutiksessa kaudella 2010. Viime kauteen asti porilaisseuraa edustanut hyökkääjä on pelannut myös vuosia tyttöjen eri ikäkausimaajoukkueissa. 19-vuotias Ruohomaa valittiin Satakunnan jalkapallopiireissä vuoden positiiviseksi yllättäjäksi kauden 2011 jälkeen. Myös Ruohomaa kuului viime kesän EM-lopputurnausjoukkueeseen.

– Kaikki uudet sopimuspelaajamme ovat nuoria ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Toivon, että nuorekas TPS tarjoaa sopivia haasteita Naisten liigassa tässä vaiheessa uraa. Kannustamme tietysti kaikkia lahjakkaita pelaajiamme panostamaan tähän lajiin sellaisella asenteella, että ne kansainväliset kentätkin aukeaisivat jossain vaiheessa, TPS:n uusi
päävalmentaja Sami Haltia painottaa.

Lisää uutisia