Naisten Liiga: TPS haastaa Åland Unitedin torstaina yläkentällä

Naisten liigassa pelataan vielä torstaina täysi ottelukierros, ennen kuin joukkueet pääsevät ansaitulle juhannuslomalle. TPS saa vieraakseen nyt sarjakolmosen, Åland Unitedin, jonka se kohtasi ensimmäisen kerran kolme viikkoa sitten Maarianhaminassa. Kotijoukkue Åland United voitti ottelun silloin Pille Raadikin maalilla 1-0.

– Jopa Ahvenanmaan lehdet kirjoitteli, että lopputulos imarteli silloin Åland Unitedia. Me ollaan oltu kaikissa näissä tappiollisissakin peleissä koko ajan hyvin mukana, paitsi Ilvestä vastaan Kaarinassa ensimmäisellä puoliajalla, TPS-luotsi Timo Saari muistuttaa.

TPS pelasi viime lauantaina PK-35:n vieraana Vantaalla, mutta jäi hyvästä taistelusta huolimatta kokonaan ilman pisteitä. PK-35:n voittolukemat olivat 2-1. Palloseuran 1-1-tasoituksen iski Tiia Savolainen, jolle osuma oli jo kuudes tämän kauden Naisten liigassa.

– Oltiin vahvalla ilmeellä liikkeellä, painettiin päälle, mutta tietysti parempia tehoja tarvitaan, että pisteitä tulee. Joukkueen fiilis ja vire on ollut kuitenkin koko ajan hyvä. PK-35 on ollut viime vuosien suurin menestyjä Naisten liigassa ja pystyimme ajoittain viemään peliä täysin, mutta ei saatu sitä palkintoa kuitenkaan mukaan, Saari manaa vieläkin.

Åland United voitti puolestaan viime sunnuntaina Tikkurilan Palloseuran kotonaan 2-0 ja vankisti asemiaan sarjan kärkitaisteluissa. Ahvenanmaalaiset ovat tehneet vahvan nousun alakanttiin menneen viime kauden jälkeen ja joukkue on hävinnyt tähän mennessä ainoastaan kaksi ottelua.

TPS sarjatilanne on tällä hetkellä varsin haastava, sillä joukkue on hävinnyt nyt viisi liigaottelua peräkkäin. Realismia on, että joukkueen suurimpana tavoitteena runkosarjan suhteen on nyt päästä mukaan ylempään jatkosarjaan, eli kuuden parhaan joukkoon. Kilpailu viivan tuntumassa on kuitenkin kovaa. TPS on yhdeksällä pisteellään tällä hetkellä sarjataulukossa juuri kuudentena ja viivan yläpuolella, mutta ylempään jatkosarjaan yrittävät kurkottaa viivan alta myös Tampereen Ilves (8), oululainen ONS (8) sekä Kuopion Pallokissat (7). Tikkurilan Palloseuran (2) asema sarjan viimeisenä alkaa olla jo tukala.

– Alun perinkin ylempi loppusarja oli se tavoitteemme ja me uskomme siihen, koska peruspelimme on ollut koko ajan hyvää. Tarvitsemme tietysti näiden tappioiden jälkeen nyt myös tulosta ja joukkueen tahtotila siihen on vahva. Pelkkä puolustaminen ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitsemme myös maaleja. Julia Sainio on tullut hyökkäykseen nyt uutena pelaajana sisään. Me uskomme omaan tekemiseemme, koska perusjuttumme on hyvässä mallissa. Onnistumisetkin ovat olleet aika pienestä kuitenkin kiinni, Saari painottaa.

– Me olemme tehneet pieniä muutoksia pelaamiseemme, tiettyjä ajoituksia on esimerkiksi muutettu. Pitää myös muistaa, että meillä on tällä kaudella mukana sellaisia pelaajia, jotka ovat kasvaneet vähistä peliminuuteista todellisiksi vastuunkantajiksi. Kilpailu on kuitenkin tässä sarjassa äärimmäisen kovaa ja näyttää siltä, että moni muukin samoista sijoituksista kisaava joukkue on piristynyt, Saari tietää.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat torstaina varmuudella Katja Hakala, Inkeri Niemi ja Saija Östlund.

– Meillä on kolme pitkäaikaispotilasta, mutta muuten ollaan pystytty vetämään treenejä parillakymmenellä pelaajalla. Ollaan saatu näin koko joukkueen peliä edistäviä harjoituksia. Tiivis yhteistyö B-tyttöjen joukkueen kanssa on toiminut, Saari kiittelee.

TPS-Åland United Urheilupuiston yläkentällä torstaina 21.6. klo 17.30 alkaen – tervetuloa!

Lisää uutisia