Naisten kausi jatkuu Rovaniemellä

TPS matkustaa Naisten Ykkösen kolmannella kierroksella Rovaniemelle paikallisen Palloseuran vieraaksi. RoPS on Naisten Ykköstä seuranneille tuttu joukkue, sillä rovaniemeläiset ovat pelanneet Ykköstä vuodesta 2016 asti.

Rovaniemeläisten kausi on saanut vaiherikkaan alun, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta on tullut voitto, tasapeli ja tappio. RoPS aloitti kautensa 17.4. VIFK:n vieraana ja siirtyi 24. minuutin pelaamisen jälkeen 0-1 johtoon. VIFK onnistui nousemaan tasoihin 52. peliminuutin kohdalla, eikä lisäosumia enää nähty, vaan pisteet jaettiin 1-1 lukemilla.

Ensimmäisessä kotiottelussaan RoPS kohtasi EBK:n ja alku oli kotijoukkueen kannalta haastava, sillä Marianna Kallonen katseli punaista korttia vain 20 minuutin pelaamisen jälkeen. EBK ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, mutta Anni Ollila hyödynsi oman paikkansa ja iski tunnin kohdalla voitto-osumaksi jääneen 1-0 osuman. Edellisessä ottelussaan RoPS pelasi oman ”paikalliskamppailunsa”, sillä vastaan asettui ONS. Oululaiset eivät kuitenkaan jättäneet mitään seliteltävää, vaan nappasivat pisteet 3-1 lukemilla.

Turun Palloseuran edellisestä ottelusta puhuttaessa ei paikallisottelusta tarvi puhua lainausmerkeissä, sillä TPS kohtasi Turun derbyssä TuWe:n. TPS nappasi ottelun heti haltuunsa ja siirtyi jo toisella minuutilla 1-0 johtoon. TPS painosti tiukasti ja onnistui avauspuolikkaalla vielä kertaalleen ja tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Toisella puoliajalla TuWe:n puolustusta saatiin rikottua paremmin ja maaliverkkoja heiluteltiin jälleen kahdesti. Inkeri Niemi ei joutunut maalillaan torjuntatöihin, vaan pisteet pysyivät yläkentällä 4-0 lukemilla.

Derbyssä nähtiin 4-0 voiton lisäksi mukavia asioita myös kentän laidalta, sillä kauden 2020 lopussa loukkaantunut Nelly Lehtilä palasi jälleen Palloseuran kokoonpanoon. Kentälle asti Lehtilä ei vielä päässyt, mutta suunta on hyvä.

– Toipuminen loukkaantumisesta meni toivotulla tavalla, eikä mitään isompia takapakkeja tullut. Vaikka en talven aikana päässyt osallistumaan varsinaisiin futistreeneihin, on valmistautuminen sujunut hyvin. Olen pystynyt treenaamaan hyvin ja Akusti on
huomioinut myös sivussa olleet pelaajat, joten olemme pysyneet mukana. Kun joukkueen otteita katsoi ulkopuolelta, niin asioita näki ihan eri kulmasta ja silmäni avautuivat monessa asiassa. Tajusin paremmin, mihin tulevaisuudessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Vaikka Lehtilä ei vielä ole itse päässyt kentälle, ovat kauden alussa tulleet pisteet ja joukkueen onnistumiset lämmittäneet myös hänen mieltään. 

– Kauden alkua on pelien puolesta ollut hyvä seurata, sillä kahdesta ottelusta on tullut kaksi voittoa. Edellinen kausi oli vaikea, joten on ollut todella kiva nähdä, että joukkue saa onnistumisia. Toki aina odottelee sitä, että saa itsekin niitä peliminuutteja ja onnistumisen tunteita peleissä.

Mahdollisuus peliminuutteihin tulee heti huomenna ja vaikka edessä on pitkä matka, ei Lehtilä itse ole lähtenyt kehittelemään mitään erikoisuuksia, vaan huomio on perusasioiden tekemisessä.

 – Omalta osaltani valmistautuminen on ollut melko normaalia. Täytyy kuitenkin kiinnittää normaalia enemmän huomiota siihen, että keho pysyy virkeänä pitkästä matkasta huolimatta, jotta ollaan pelissä valmiina.Toivotaan, että tulee joukkueena onnistuneita suorituksia ja omalla kohdallani toivon vain peliaikaa.

Vaikka TPS lähteekin Rovaniemelle alle kolme päivää edellisen ottelun jälkeen, ei joukkueen valmentaja Jari Rantala ole huolissaan, sillä valmistautuminen peliin on sujunut hyvin ja loppuviikon harjoituksissa on kiinnitetty paljon huomiota palautteluun.

– Edellisestä pelistä on hyvin lyhyt aika ja kauden alussa tulee pelejä kovalla tahdilla. Koronatalven jälkeen pelejä oli vähän ja mutta nyt lepoaikaa ei ole paljon, joten täytyy keskittyä samalla palautumiseen ja vireen ylläpitoon. Pitkillä matkoilla täytyy myös jakaa paljon kiitosta taustoille, jotka ovat tehneet paljon töitä. On hoidettu kuljetukset, ruokailu, majoitus ja kaikki muu, jotta joukkue on saanut keskittyä peliin. Akusti sai vielä järjestyttyä harjoitukset Seinäjoelle, joten saimme pidettyä rytmiä yllä ja samalla myös avattua jalkoja istumisen jälkeen.  

Valmennuksen ja taustojen valmisteluiden lisäksi myös pelaajien on omalla kohdallaan pitänyt miettiä, miten he reissuun valmistautuvat. Rantala kuitenkin muistuttaa, että joukkueessa on jo kokemusta pitkistä reissuista.

– Osa pelaajista joutuu olemaan poissa töistä tai koulusta, joten niitä on pitänyt sopia. Istutaan pitkiä matkoja, mutta joukkue tietää mitä pitkät matkat vaativat, sillä niitä ollaan ennekin tehty ja osa jo juniorista asti. Ajattelen itse, että reissaaminen voi myös lähentää joukkuetta ja nostattaa hyvää henkeä entistäkin paremmaksi.

Kaudesta 2016 asti Naisten Ykköstä pelannut ja vahvasti kärkipään lähelle noussut RoPS ei tyydy nykyiseen tilanteeseen, vaan seura on asettanut tavoitteeksi, että viimeistään kaudella 2023 Rovaniemellä pelataan Kansallista Liigaa.

– RoPS on vahva Ykkösen seura, jolla on jo pidempää historiaa Ykkösessä. Päämäärätietoinen seura ja jos suunta jatkuu samana, on nähtävissä se, että RoPS pystyy saavuttamaan tavoitteensa. Edessä on varmasti tiukka kamppailu ja hyvä mittari omalle tekemiselle. RoPS:ssa on pelaajia, joilla on paljon kokemusta Ykkösestä. Esimerkiksi maalivahti Juuli-Ilona Varis, paljon maaleja iskenyt Pinja Spets ja Oonakaisa Ämmälä ovat pelaajia jotka tietävät, mitä on edessä. 

Pitkissä matkoissa puhutaan monesti siitä, että kotijoukkue saa ison edun otteluun, mutta Rantala korostaa valmistautumisen merkitystä.

– Itse matkaa oleellisempaa on se, miten peliin osataan valmistautua. Matkustamme Rovaniemelle jo tänään ja harjoittelimme matkalla, jotta olemme huomenna valmiita. Reissua isompi tekijä on se, miten ottelupäivä saadaan aamulla käyntiin.

Lisää uutisia