Naisten kausi jatkuu PKKU:n vieraana

TPS:n ottelut Naisten Ykkösessä jatkuvat lauantaina, kun mustavalkoiset matkustavat Tuusulaan Pallokerho Keski-Uusimaan vieraaksi. TPS ja PKKU kohtasivat toisensa kahdesti ennen kauden alkua ja molemmat joukkueet nappasivat vierasvoiton. 21.3. PKKU saapui Kupittaalle ja vaikka mustavalkoiset saivat ensimmäiset maalipaikat, hyödynsivät vieraat omat paikkansa tehokkaammin ja nappasivat 0-2 voiton.

TPS pääsi kuitenkin hakemaan revanssia 10.4., kun joukkueet kohtasivat toisensa Tuusulassa. Mustavalkoiset aloittivat myös tämän ottelun vahvasti ja tällä kertaa omia paikkoja päästiin myös hyödyntämään maalien muodossa. Heti ottelun alussa Laura Linnala siirtsi Palloseuran johtoon, mutta puolen tunnin kohdalla PKKU pääsi tasoittamaan lukemat. TPS sai ensimmäisen puolikkaan lisäajalla vielä pilkun ja pallon taakse asteli Jenni Rannus, joka viimeisteli taukolukemat 1-2. Toinen puoliaika eteni tasaisena päädystä toiseen, mutta lopulta Yasmin Baasousin kaunis kaukolaukaus upposi PKKU:n maalin vasempaan yläkulmaan ja TPS lähti kotimatkalle 1-3 voitolla.

PKKU on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. TPS on ehtinyt pelata ottelun enemmän ja mustavalkoisten saldo on neljä voittoa ja yksi tappio. Palloseuran luottopelaaja Saija Östlund myöntää, että alkukausi on miellyttänyt.

– On tuntunut hyvältä taas voittaa pelejä varsinkin jos ajattelee, mihin syksyllä jäätiin. Jokaisen pelaajan itseluottamus ja varmuus on kasvanut alkukauden aikana valtavasti. Nyt on neljä voittoa viidestä pelistä ja ollaan tällä hetkellä hyvässä tahdissa joukkueen tavoitteita ajatellen.

Östlundin oma kausi on saanut hyvän alun, sillä hän on pelannut jokaisessa ottelussa täydet minuutit ja esittänyt vakuuttavia otteita. Hyvän yleisilmeen lisäksi Östlund on päässyt myös heiluttamaan maaliverkkoa kertaalleen, mutta ei ihan totutulla tavalla.

– Oma kausi on mielestäni alkanut tasaisesti ja sitä kautta ihan hyvin. Olen myös päässyt maaliverkkoja heiluttamaan ja onhan se aina kivaa. Maaleja ei ole tullut montaa ja yleensä ne ovat tulleet vedosta, mutta tällä kertaa käytin päätäni maalintekoon. Aika roikkupallo, eikä sitä kohokohdissa pyöritellä, mutta kaikki lasketaan. Jos jotain täytyy koosteeseen poimia, niin ehkä se tuuletus. Vastaavia juoksuja on ennenkin tullut, mutta ei ihan niin pitkiä. Lopulta Netta pääsi kuitenkin pysäyttämään! Omia maaleja tärkeämpää on kuitenkin auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn ja annan aina kaikkeni niin peleissä, kuin treeneissä. Lähden siitä, että olen joka päivä parempi kuin eilen olin. 

Vaikka Östlund saattaakin pelien ja harjoitusten ulkopuolella olla vähän hiljaisempi ja rauhallinen, on ero kentällä iso. Hän käyttää ääntään aktiivisesti ja osaa ottaa kentällä isoakin roolia.

– Itse ajattelen, että ainakin kopissa osaan olla äänekäs ja heittää huonoa juttua, mutta ehkä sitten olen kentän puolella päättäväisempi. Jos koen, että asiat eivät mene mielestäni oikealla tavalla, niin osaan kyllä tuoda sen esiin ja toisinaan jopa tuomaritkin saavat palautetta.

Palloseura ei päässyt edellisten viikkojen aikana treenaamaan normaalisti, vaan joukkue joutui siirtymään suoraan palauttelusta seuraavaan peliin valmistaviin harjoituksiin. Nyt mustavalkoiset ovat kuitenkin päässeet harjoittelemaan vähän normaalimmalla tavalla.

– Alkuviikosta otettiin vielä kuormaa pois ja mentiin vähän kevyemmin, mutta nyt ollaan normalisoitu hommaa. Onhan se mukavaa, että ollaan päästy taas hakemaan niitä omia asioita, eikä kaikki ole pyörinyt vain vastustajan ympärillä. Katsotaan, miten se näkyy launtain pelissä! PKKU on nopea ja taitava joukkue, joka syöttelee hyvin. Täytyy olla kärsivällisiä ja iskeä omista paikoista, eikä vain tyytyä yhteen maaliin, vaan hyvää peliä pitää jatkaa.

Kun keskustelu siirtyy Östlundin omiin odotuksiin lauantain ottelusta, tulee keskusteluun vähän aiempaa enemmän iloista naurua.

– Hyviä otteita ja hyviä syöttöjä. Katsotaan jos saisi vielä vaikka maalinkin! Se on sitten eri asia, tuleeko se erikoistilanteen jälkeen vain pukattua sisään, vai joko sitä päästään kierroksen kohokohtiin!

 

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen on tyytyväinen siitä, että otteluruuhka on takana ja joukkue on päässyt taas palaamaan normaalimpaan harjoitteluun.

– Kyllähän se aina tuntuu mukavalta päästä kehittämään niitä asioita, joissa nähdään ongelmia, eikä jouduta keskittymään vaan siihen, että joukkue on pelipäivänä parhaassa mahdollisessa iskussa ja siitä johtuen minimoida väsymystä.

PKKU on harjoitusotteluitten kautta ehtinyt tulla tutuksi joukkueeksi ja vaikka keskinäiset kamppailut olivatkin sisällöltään erilaisia, on lauantain vastustajasta opittu paljon.

– Ensimmäinen ottelu oli meiltä hyvin hallussa, mutta emme löytäneet tasapainoa ja vastustaja pääsi rokottamaan kahdesti. Toisessa kohtaamisessa peli ei ehkä ollut samalla tavalla meidän hallinnassa, mutta olimme omissa paikoissa tehokkaampia. PKKU on nuori joukkue ja sitkeä joukkue, joka on varmasti valmis painamaan jopa ne lisäajan pitkät minuutit kovaa. Jokaisen täytyy valmistautumisessa olla tarkkana. Nyt on ihan turha tuijotella sarjataulukkoja tai edellisiä pelejä, sillä vastassa on joka tapauksessa joukkue, joka pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa ja se on ainoa asia, jolla on merkitystä.

Salosen omat odotukset tulevaa peliä varten ovat selkeät.

– Odotan meidän aktiivisuutta ja kurinalasta puolustuspeliä, sekä kokonaisuudessaan hyvin organisoitua peliä. Ollaan tällä viikolla myös käyty läpi malttia eli esimerkiksi sitä, koska on oikea paikka pelata eteenpäin, ettei mennä vain väkisin. Näillä askelmerkeillä kohti tulevaa peliä.

Lisää uutisia