Naisten edustusjoukkueen koko valmennusryhmä on valmiina

TPS:n naisten edustusjoukkueen koko valmennusryhmä on nyt koossa. Päävalmentaja Sami Haltiahan palasi kahden kauden tauon jälkeen uudestaan joukkueen päävalmentajaksi. Hän piti ensin yhden sapattivuoden, mutta toimi jo viime kaudella TPS:n tyttöjen valmennuspäällikkönä. Haltia valmensi TPS:n kauden 2016 päätteksi SM-hopealle. Mitali oli raitapaidoille ensimmäinen 31 vuoteen.

– Oli hienoa palata takaisin ja meillä on ihan ehjä talven harjoituskausi nyt takana. Odotan ihan luottavaisin mielin liigakauden alkua. Pelaamme ennen sarjakauden alkua vielä kaksi harjoitusottelua JyPK:iä vastaan. Ensimmäinen peli on ensi lauantaina Paimiossa ja sen jälkeen menemme vielä Jyväskylään. Sen jälkeen meidän pitäisi olla valmiita liigakauden alkuun. Totta kai pelissä on vielä hiomista yksityiskohtien kanssa, mutta niin kai tässä vaiheessa vielä saakin olla, Haltia toteaa tyytyväisenä.

Haltia saa myös tuekseen ja avukseen mieleisensä valmennusryhmän. Kakkosvalmentajan pestin ottaa vastaan Eurasta kotoisin oleva Jari Rantala, joka on toiminut tyttöjen aluevalmentajana Suomen Palloliiton Länsi-Suomen Piirissä.

– Saamme Jarin mukana arvokasta pitkän linjan valmennuskokemusta sekä loistavaa pelinäkemystä joukkueen taustalle. Olen erittäin tyytyväinen, että hän lähti mukaan, Haltia myöntää.

Joukkueen fysiikkavalmentajana toimii Simone Lucchesi. Italialainen Lucchesi on viimeisen päälle ammattimies, joka huolehtii molempien TPS:n edustusjoukkueiden fysiikkavalmennuksesta. Hänellä on valmentajana taustaa muun muassa italialaisten Sampdorian ja SS Lazion Serie A -joukkueista sekä New York Cosmosin organisaatiosta Yhdysvalloista. Lucchesin eleetön ja vaatimaton tyyli on tehnyt vaikutuksen.

– Hänellä on aivan huimat meriitit, mutta niin vaan mies astelee vaatimattomasti harjoituksiin ja hoitaa hommansa aina viimeisen päälle. Todellinen ammattilainen, Haltia kiittelee.

Joukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaa tällä kaudella Mikko Känkänen, joka tuli Palloseuran miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi viime vuonna. Salosta kotoisin oleva Känkänen viritti Palloseuran miesten edustusjoukkueen maalivahdit viime kaudella Veikkausliiganousuun asti. Känkänen saa avukseen seuran oman luottomaalivahdin, Siiri Välimaan.

– Myös tämä osasto toimii erinomaisesti ja uskon, että se myös näkyy tulevan kauden aikana. Mikko vastaa kokonaisuudesta ja Siirin vastuulla ovat oman pään erikoistilanteet, Haltia tarkentaa.

– Meillä on kaiken kaikkiaan todella ammattitaitoinen valmennusryhmä koossa. Kaikilla on tietysti omat selkeät vastuualueensa, mutta ryhmätyötähän tämä loppujen lopuksi kuitenkin on, TPS:n päävalmentaja vielä painottaa.

TPS aloittaa Subway Kansallisen Liigan Helsingissä pelattavalla vierasottelulla sarjanousija PK-35:ttä vastaan lauantaina 28.3. Tepsin kotiavaus on lauantaina 4.4. Urheilupuiston yläkentällä FC Honkaa vastaan. Ottelu alkaa klo 16.00.

Lisää uutisia