Naisten edustusjoukkueelle ensimmäiset sopimukset – Niemi ja Hämäläinen jatkavat maalilla

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun joukkueen maalivahdit Inkeri Niemi ja Meri Hämäläinen kirjoittivat jatkosopimukset tulevalle kaudelle. 

Niemi liittyi Palloseuran vahvuuteen kaudella 2013. Niemen ura oli hyvässä nousukiidossa ja hän nousi joukkueen avaavaksi maalivahdiksi. Nousukiitoon tuli kuitenkin ikävien loukkaantumisten myötä takapakkia, mutta ne ovat kuitenkin jo takana ja Niemi on valmiina tulevaan kauteen. 

– Siirryin Tepsiin suhteellisen nuorena ja olen edustanut mustavalkoisia koko aikuisikäni. Olen aina viihtynyt Tepsissä ja uskon, että viihdyn hyvin myös seuraavalla kaudella. Päätös Tepsiin jäämisestä oli omalla tavallaan siis helppo, mutta kyllä sitä silti piti miettiä. Mielessä kävi myös Kansallisessa Liigassa pelaaminen, mutta koen, että kausi Ykkösessä on mahdollisuus niin itselleni, kuin joukkueelle. Saatiin Tepsin kanssa sovittua asioista nopeasti ja tehtiin sopimus tulevasta kaudesta. Joukkueena tavoite on tietysti paluu pääsarjaan ja omalla kohdallani tavoite on yhtä selkeästi ykkösmaalivahdin paikka. Täytyy vaan tehdä kovaa työtä sen eteen, että tavoitteet saavutetaan. Sillä ei ole mitään merkitystä, että olen joskus ollut ykkösveskari, vaan paikka kentällä pitää ansaita kovalla työllä.

Palloseuran maalivahtien keskuudessa tuli pieni muutos, kun Siiri Välimaa ilmoitti jättävänsä pelikentät. Meri Hämäläinen kuitenkin jatkaa Niemen aisaparina ja Niemi uskookin, että tekemisen laatu tulee pysymään kovana.

– Siirin lopettaminen on tietysti harmillinen asia, sillä hänellä olisi varmasti ollut vielä annettavaa kentän puolella. Itsellänikin olisi vielä paljon opittavaa häneltä. Nyt edessä on pieniä muutoksia, mutta uskon, että laatu pysyy kovana myös tulevalla kaudella. Meri ottaa isoja harppauksia ja on oppinut meiltä vanhemmilta pelaajilta paljon. Uskon, että kilpailu tulee olemaan kovaa ja autamme toisiamme eteenpäin hyvällä fiiliksellä.

 

Meri Hämäläinen ei ole vielä päässyt kentälle naisten joukkueessa, mutta TPS B:n puolella hän on ollut joukkueen kantavia voimia ja vakiopelaajia. Hämäläinen oli nuorten puolella vakuuttava ja tämä ollaan huomattu myös maajoukkueen puolella. Hämäläinen herätti varmasti kiinnostusta myös

Liigan puolella, mutta päätös Turkuun jäämisestä oli kuitenkin suhteellisen selkeä.

– Kyllähän Tepsiin jääminen oli omalla tavallaan suhteellisen selkeä päätös. Tietysti ajatus Kansallisessa Liigassa pelaamisesta pyöri mielessä, mutta uskon itse, että Ykkönen on tällä hetkellä paras vaihtoehto itseni kannalta. Tiedän, että taistelu peliajasta Inkerin kanssa tulee olemaan kovaa, mutta se auttaa kehittymään pelaajana. Toki omalla kohdallani piti miettiä asioita myös koulun ulkopuolella. Omat opiskeluni ovat vielä kesken ja uskon, että yksinkertaisin valinta on hoitaa se loppuun kotona.

Vaikka Hämäläinen ei itse olekaan vielä naisten puolella pelannut, hän tietää, missä suurimmat erot tulevat olemaan. Tämä heijastuu hyvin myös hänen omissa tavoitteissaan.

– Naisten puolella pelin tempo ja taitotaso ovat paljon korkeammalla. Junioreissa saattoi riittää se, että on itse hyvä jossain, mutta edustuksen puolella pitää olla paljon kokonaisvaltaisempi ja juuri se onkin tavoitteeni. Haluan kehitystä niin omalla kohdallani, kuin joukkueena. Haluan, että täydennämme toisiamme ja menemme hyvällä fiiliksellä eteenpäin. Maalilla tilanne on siitä hyvä, että tunnetaan Inkerin kanssa toisemme ja tiedämme, miten pystymme kehittämään toisiamme paremmiksi.

 

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen on todella tyytyväinen siitä, että maalille saadaan kovaa kilpailua myös tulevaksi kaudeksi, eikä sopimustarjousten tekemistä tarvinnut miettiä pitkään.

– Kummankaan maalivahdin kohdalla ei tarvinnut miettiä, kannattaako sopimusta tarjota. Meillä on nyt kaksi maalivahtia, jotka tuntevat toisensa ja tietävät, miten kehitetään toinen toistaan eteenpäin. Inkeri on varma torjuja ja ohjaa peliä hyvin. Hänen kauttaan saamme peliin lisää vakautta. Inkeri on myös hyvä avaamaan peliä ja hän pitää jalalla pelaamisesta, joten se auttaa puolustuksen toimintaa. Merissä on hyvin paljon samaa. Hän on hyvä pelin ohjaamisessa ja hän on pallollisesti vahva. Nuoresta iästään huolimatta Meri on saanut B:n puolelta hyviä johtajan ominaisuuksia ja niistä on valtavasti apua. Pelin avaamisessa ja sen rakentamisessa on valtavasti potentiaalia tulevaa ajatellen. 

Niemi on ollut joukkueen mukana jo pitkään, kun taas Hämäläinen on vasta aloittelemassa uraansa aikuisten tasolla. Tämä antaa Salosen mukaan erittäin hyviä asetelmia tulevaa ajatellen.

– Inkeri oli tosiaan jo viime kaudella joukkueen kokeneempia pelaajia ja keskusteltiin tästä asiasta hänen kanssaan. Kokemus tuo mukanaan omaa vastuuta ja odotankin häneltä vastuunkantoa ja roolin ottamista. Inkeri on niitä pelaajia, jotka voivat johtaa joukkuetta eteenpäin. Merin nuori into tuo hyvää vaihtelua Inkerin kokemukseen. Merin kova työ ja tahto auttavat molempia maalivahteja kehittymään entistä paremmiksi. Edessä on kova kilpailu ja nyt on vain maalivahdeista itsestään kiinni, kumpi onnistuu nappaamaan enemmän peliaikaa. Lähtökohdat ovat joka tapauksessa loistavat!

Lisää uutisia