Naisten edustusjoukkue solmi seitsemän uutta pelaajasopimusta

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut seitsemän uutta pelaajasopimusta kaudelle 2019.

Laitapuolustaja Netta Laasio aloittaa nyt jo kahdeksannen kautensa TPS-paidassa. Vuoden 1996 ikäluokkaa oleva Laasio debytoi liigatasolla kaudella 2012. Hän on pelannut urallaan yhteensä 82 Naisten liigan ottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia.

TPS:n tuoreita sopimuspelaajia ovat myös puolustaja Rosa Niemi sekä hyökkääjä Yasmin Baasousi. Niemi on vuoden 2001 ikäluokkaa ja Baasousi puolestaan vuoden 2000 ikäluokkaa.

– Netta on tärkeä osa joukkuetta, hän on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja ja hänellä on hyvä ja ehjä talvi takana. Rosa ja Yasmin ovat molemmat omia junioreitamme ja he ovat menneet eteenpäin talven aika paljon. Molemmat ovat harjoitelleet hyvällä asenteella, mutta en halua lyödä heille liikaa paineita vielä tässä vaiheessa, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu muistuttaa.

TPS:n T17-joukkueen nuorista tulevaisuuden pelaajista edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ovat nousseet myös maalivahti Meri Hämäläinen, keskuspuolustaja Daniel Sandås sekä keskikenttäpelaajat Ellen Strömborg ja Nella Kettunen. Sandås kohtaa Suomen U17-maajoukkueen kanssa ensi viikolla kahdesti Portugalin saman ikäluokan maajoukkueen.

– Meri on ollut koko talven meidän mukana. Jokainen heistä on saanut myös peliminuutteja, Ellen heistä varmasti eniten. Kun tarvetta tulee, nämä tytöt ovat valmiina ja varmasti käyttökelpoinen lisä joukkueeseen, Joensuu uskoo.

TPS:n pelaajista Viivi Spetsin ja Amalia Härkösen kaudet ovat valitettavasti ohi ennen kuin ne ehtivät kunnolla edes alkaa. Molemmat toipuvat parhaillaan vakavista polvivammoista.

– Nämä ovat aina harmittavia juttuja. Jos kaikki menee hyvin, he palaavat vasta kauden loppupuolella, joten pelejä heille tuskin ehtii tulla, Joensuu myöntää.

Positiivista sitten taas on se, että keskikenttäpelaaja Katja Hakala ja maalivahti Inkeri Niemi ovat palanneet joukkueensa harjoitusvahvuuteen. Saksasta Suomeen palannut Hakala loukkasi jalkansa heti viime kauden alussa. TPS:n monivuotisiin luottopelaajiin kuuluva Niemi joutui puolestaan jättämään koko kauden 2018 väliin.

– Katja oli opiskelijavaihdossa Saksassa hän on ollut tämän viikon meidän mukana. Hän ei ole vielä pelikunnossa, mutta odotan, että sarja-avauksen mennessä on. Inkeri oli jo ennen hiihtolomaa meidän mukanamme ja hänelle haetaan pelituntumaa nyt viikonloppuna.

TPS pelaa lauantaina 2.3. harjoitusottelun ÅIFK:n P15-ikäluokkaa vastaan. Ottelu alkaa klo 16.15 ja pelipaikkana on Kupittaa 5.

– Koetimme saada eri naisten joukkueita, mutta se oli tähän väliin liian hankalaa. Me pelasimme jo viime vuoden puolella TPS P15-joukkuetta vastaan ja se oli meille hyvä ottelutapahtuma. Teemme lauantaina muutamia kokeiluita ja saamme taas lisää pelituntumaa ennen ensi viikon Suomen Cup -ottelua, Joensuu kaavailee.

TPS:n varsinainen tähtäin on siis reilun viikon päässä, kun joukkue matkustaa Jyväskylään Naisten Suomen Cupin puolivälieräotteluun JyPK:n vieraaksi. JyPK-TPS-ottelu pelataan lauantaina 9.3. 2019 klo 12.30 ja pelipaikkana on Jyväskylän Vehkahalli. Otteluparin voittaja etenee Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon, eli välieriin, jossa vastaan asettuu HJK.
 

Lisää uutisia