Naisille kauden toinen tappio

TPS koki Nurmijärvellä kauden toisen tappionsa, kun NJS kaatoi mustavalkoiset 2-0 lukemilla.

Sunnuntain ottelu oli molemmilta melko tahmeaa, eikä paikkoja nähty paljon. Ensimmäinen puolittainen paikka tuli ottelun 11. peliminuutilla kotijoukkueelle, mutta se tilanne päättyi paitsioon. Seuraavan parin minuutin aikana molemmat joukkueet pääsivät laukomaan, mutta pallot painuivat maalikehikoiden ulkopuolelle. TPS sai avauspuolikkaalla vielä kaksi kulmaa ja Laura Linnala pääsi kertaalleen kokeilemaan kohti vasenta alakulmaa, mutta maaliverkkoja ei päästy heiluttelemaan, vaan tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Kun käynnissä oli ottelun 57. peliminuutti, pääsi Waranya Chaimuk iskemään pallon ohi Inkeri Niemen ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin NJS pääsi hakemaan johdon tuplaamista pilkulta, mutta tolppa pysäytti laukauksen. 
Reilu kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä NJS kuitenkin onnistui tuplaamaan johtonsa, kun pallo painui puolustuksen kautta mustavalkoisten omaan maaliin. Mustavalkoiset saivat lisämurhetta vielä viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Viivi Spets loukkaantui kovan kontaktin yhteydessä ja joutui jättämään kentän. TPS oli käyttänyt jo kaikki vaihtonsa, joten ottelu jouduttiin pelaamaan loppuun yhden pelaajan alivoimalla. Kapteeni Inkeri Niemi oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Fiilikset ovat tietysti huonot koko joukkueella. Pelattiin ehkä se kauden tasaisin ottelu, mutta vain siksi, että peli oli molemmilta huonoa. Aina voisi jossitella esimerkiksi sitä, olisiko eilen pitänyt olla treenit tai olisiko jotain pitänyt tehdä toisin, mutta se on turhaa. Pelattiin tänään huonosti ja katseet täytyy vain siirtää tulevaan.

Maalivahdille kohtaaminen oli haastava, sillä maaleja lukuun ottamatta varsinaisia paikkoja ei tullut oikeastaan ainuttakaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja yritti selkeästi pelata linjan taakse ja muutaman kerran piti tulla vastaan, mutta tilanteet eivät olleet vaarallisia. Juteltiin ottelun jälkeen Netan (Laasio) kanssa siitä, että missä se peli oikeastaan pyöri, koska kumpikaan ei oikein maalipaikkoja saanut. Maalivahtina tällaiset pelit ovat aina haastavia, sillä torjuntoja ei tule, mutta pelissä täytyy pysyä mukana.

Ottelun loppupuolella tullut pilkku pisti Niemen tarkkaavaisuuden testiin ja vaikka torjuntaa ei tullutkaan, eivät myöskään maaliverkot heiluneet. Niemi jakaa kiitosta myös puolustukselle.

– Hämmästyin itsekin tilannetta, sillä yleensä pallon saa kiinni, jos aavistaa suunnan oikein. Nyt en kuitenkaan osunut palloon, mutta ketään ei myöskään hurrannut, joten tolppa oli ainut vaihtoehto. Piti nopeasti nousta ja siirtää toiminta jatkopalloon. Tolpalta se kimposikin toiselle tolpalle, jossa Spetsi teki hyvää työtä ja siivosi pallon pois.

Palloseuralla on vielä yksi ottelu ennen pientä kesätaukoa ja vastaan asettuu Rauman Pallo-Iirot. Niemi korostaa, että perjantain peliin ei tarvi keksiä mitään isoja asioita uusiksi.

– Mitään ihmeitä ei tarvita, vaan pitää saada peli taas kulkemaan. Tämä peli pitää unohtaa nopeasti ja treenata kovaa, ettei Pallo-Iirot nappaa pistettäkään yläkentältä.

 

Päävalmentaja Akusti Salonen on Niemen kanssa samoilla linjoilla siitä, että tänään katsojille tarjottiin heikkotasoinen ottelu.

– Tämän päivän ottelu oli molemmilta yhtä heikko, mutta NJS onnistui iskemään kaksi maalia. Matsi kaatui siihen, että oma taso oli tänään liian heikko. Kyse ei ollut yksittäisten pelaajien tasosta, vaan koko joukkueelle jäi parannettavaa. 

Tappiota ei kuitenkaan jäädä murehtimaan, vaan katseet siirretään nopeasti kohti seuraavaa peliä. Pallo-Iiroja vastaa TPS pääsee viimeinkin pelaamaan kotiyleisön edessä ja Salonen uskoo, että tämä tulee näkymään pelaajissa.

– Tänään voidaan vielä murehtia peliä, mutta huomenna katseet pitää jo olla tulevassa. Ehdimme jo harjoitella miten kuuluu toimia, kun pelit tulevat tiiviillä tahdilla. Lähdetään taas keskittymään siihen, että saadaan harjoituksista kaikki irti. Perjantaina päästään viimeinkin kotiyleisön eteen ja se tuo varmasti vielä lisää virtaa kaikille. 

Lisää uutisia