Naisille kauden ensimmäinen kotitappio – TPS – Pallo-Iirot 0-2

TPS koki perjantai-illassa kauden ensimmäisen kotitappion, kun Pallo-Iirot haki Turusta kolme pistettä 0-2 lukemilla. Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja ensimmäistä kunnollista paikkaa saatiin odottaa reilu vartti, mutta lopulta mustavalkoiset saivat kovan paineen Pallo-Iirojen maalin eteen. Vierailijoiden puolustus pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja selvitti tilanteen. Heti seuraavalla minuutilla Pallo-Iirot sai oman paikkansa, mutta Inkeri Niemi oli tarkkana ja selvitti tilanteen.

Hieman ennen ensimmäisen puolikkaan juomataukoa Sofia Simola pääsi vapauttamaan Jenni Rannuksen puolittaiseen läpiajoon. Rannus nousi vahvasti maalipaikalle ja pääsi laukomaan, mutta vierailijoiden puolustus pääsi häiritsemään sen verran, että kokeilu painui maalin ohi.

Kun käynnissä oli 36. peliminuutti, pääsivät vierailijat siirtymään 0-1 johtoon. Pallo-Iirot nousi nopeasti hyökkäyspäähän ja Katri Juhola iski pallon maaliin. Osuma ei jäänyt avauspuolikkaan ensimmäiseksi, sillä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Mira Pärssinen jäi yksin vaaralliselle paikalle. Pärssisen laukaus osui kovaa ylärimaan, mutta mustavalkoisten epäonneksi alas kimmonnut pallo kävi maalin puolella.

Tunnin kohdalla Rannus nousi vahvasti vasenta laitaa pitkin aina Pallo-Iirojen päätyrajan tuntumaan asti ja tavoitteli vapaana ollutta Yasmin Baasousia, mutta vierailijoiden puolustus ehti katkaisemaan syötön.

Vajaa vartti ennen ottelun loppua Ronja Wirtanen pääsi jo ohittamaan maalivahdin, mutta laukaus epäonnistui ja puolustus ehti selvittämään tilanteen. Tämän lähemmäs maalia ei enää päästy, vaan TPS koki kauden ensimmäisen kotitappion. Valmentaja Jari Rantala oli ottelun jälkeen mietteliäs.

– Jostain syystä ei saatu koneita käyntiin oikeastaan yhtään ensimmäisellä puolikkaalla. Peli oli passiivista ja Pallo-Iirot rokotti kahdesta paikasta säälimättä. Vielä ikävämpää oli se, että vastustajan paikat tulivat omista tarjoiluista. Jos jotain positiivista pitää löytää, niin Saana Kallio pelasi hyvän pelin ja Nella Kettunen oli varsinkin toisella puoliajalla näkyvä.

Palloseuralla alkaa nyt pieni kesätauko, jonka aikana jokainen ehtii palautua henkisesti ja fyysisesti. Rantala toivoo, että tauon aikana myös loukkaantumistilanne helpottaisi.

– Pieni lepo tulee nyt tarpeeseen. Toivotaan, että pieni tauko auttaa myös loukkaantumistilanteen kanssa. Pieniä loukkeja on tullut ikävästi ja syyskierroksella tarvitaan taas ehjiä ja valmiita pelaajia, jotta pystymme pitämään porukkaa valppaana ja jokainen joutuu taas antamaan enemmän itsestään.

 

Saana Kallio teki tänään debyyttinsä Palloseuran avauksessa ja hän olikin tyytyväinen siitä, että kova työ tuotti tulosta.

– Tuli sellainen olo, että treeneissä on tehty asioita oikein ja saatu tarpeeksi onnistumisia. Oli hienoa saada mahdollisuus näyttää omaa osaamista. Parannettavaa löytyy aina, mutta voin olla ihan tyytyväinen omiin otteisiin.

Päällimmäisenä tunteena myös Kalliolla on tietysti pettymys, sillä mustavalkoiset eivät pystyneet kääntämään peliä itselleen, vaan koki ensimmäisen kotitappion.

– Häviö harmittaa aina. Pallo-Iirot hyödynsi omat paikkansa, mutta me emme siinä tänään onnistuneet. Ehkä on hyvä, että nyt tulee pieni tauko. Kaikki ovat varmasti väsyneitä, sillä kevätkausi on ollut melko kova puristus. Nyt lataillaan hetki ja tullaan ihan uudella energialla takaisin.

Lisää uutisia