Naisille jälleen kotivoitto – EBK kaatui 6-2

Palloseuran vahvat otteet Naisten Ykkösessä jatkuivat myös toukokuun viimeisessä ottelussa, kun espoolainen EBK kaatui 6-2 lukemilla.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, sillä kolmannella peliminuutilla Jenni Rannus nousi terävästi laitaa pitkin maalille ja syötti loistavassa paikassa olleelle Sofia Simolalle, joka siirsi mustavalkoiset 1-0 johtoon. Johtoasemaa ei kuitenkaan ehditty juhlia pitkään, sillä heti samalla minuutilla puolustuksen palautus oli liian vaikea ja pallo päätyi lopulta omaan maaliin.

TPS ei kuitenkaan lamaantunut tasoituksesta, vaan löi painetta vierailijoiden päätyyn. Paine tuotti tulosta kahdennellatoista peliminuutilla. Jenni Kauppi nousi nopeasti laidasta maalille ja antoi poikkisyötön Ronja Wirtaselle, joka pääsi iskemään pallon tyhjään maaliin. 

Johtomaalin jälkeen TPS sai pidettyä peliä paljolti vierailijoiden päädyssä, mutta kulmia lukuun ottamatta kumpikaan joukkue ei saanut maalipaikkoja ja tauolle mentiin 2-1 lukemissa. Tauolta tultiin kovalla asenteella ja myös tulosta tuli nopeasti, kun Netta Laasio pääsi keskittämään laidalta suoraan maalin edessä odottaneelle Kaupille, joka pääsi puskemaan pallon alakulmaan ja TPS siirtyi 3-1 johtoon.

Mustavalkoisten painostus jatkui kovana ja 54. peliminuutin kohdalla Rannus pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta EBK:n puolustus pääsi pallon ja maalin väliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Rannus pääsi laukomaan uudestaan, mutta tällä kertaa puolustus ei päässyt väliin. Pallo leijaili maalivahdin yli kohti takanurkkaa ja Wirtanen suuntasi vielä varmistamaan, ettei ketään pääse Rannuksen maalia estämään.

67. peliminuutin kohdalla EBK onnistui kaventamaan 4-2 lukemiin, mutta vain hetkeä myöhemmin Simola iski päivän toisellaan mustavalkoiset jo 5-2 johtoon. Palloseura jatkoi kovaa painetta loppuun asti ja maaliverkkoja heiluteltiin vielä kertaalleen, kun Jatta Keskitalo iski loppulukemat 6-2. Valmentaja Jari Rantala oli tyytyväinen kotivoitosta.

– Tämä oli meiltä kauden tärkein peli ja tämä näytti paljon alkukauden suunnasta. Tämä näyttää sen, että olemme tehneet asioita oikein. Harjoituksissa on ollut koko viikon erittäin hyvä tekemisen meininki ja olen ollut luottavaisella tunteella tätä peliä ajatellen. Löydettiin tänään koko joukkueelta sitä malttia, mikä alkukaudesta on ollut vähän hukassa ja peli toimi kokonaisvaltaisesti.

Voiton lisäksi Rantalan mieltä lämmitti se, että maalipaikat hyödynnettiin hyvällä prosentilla ja laajalla rintamalla, sillä viisi eri pelaajaa heilutti espoolaisten verkkoja. Otteluun oli tehty pieniä kokoonpanomuutoksia ja mahdollisuudet hyödynnettiin hyvin. 

– Nyt oli monella hyvä hetki näyttää, miksi he ansaitsivat paikan kentällä ja huutoon vastattiin erittäin hyvin. Maalinteko on ollut alkukaudesta vaikeaa ja nyt iskettiin viiden pelaajan voimin kuusi maalia. Parasta oli kuitenkin se, että maalit olivat ihan tehtyjä maaleja, eivätkä epäselviä upotuksia. Tuli tilanne sitten prässistä, keskityksestä tai hyvästä noususta, niin tulosta tuli. Jos maalinteossa jotain parannettavaa pitää löytää, niin erikoistilanteissa voisi olla kovempikin. Hyökkäyspäässä on loistava tilanne, sillä kuumia pelaajia on tällä hetkellä paljon.

Yksi tänään vastuuta saanut pelaaja oli Ronja Wirtanen, joka hyödynsi paikkansa tehokkaasti. Myös Jenni Kauppi teki vahvaa työtä läpi ottelun ja tänään myös tulosta tuli.

– Toivottavasti jokainen ymmärtää, että avaukseen ei niin vain tulla, vaan se vaatii kovaa työtä ja se työ tuottaa myös tulosta. Ronja on tehnyt joulukuusta asti kovaa, määrätietoista työtä ja tänään se tuotti tulosta joukkueen avauksessa. Ronja sai tärkeän osuman ja tästä on hyvä jatkaa. Kauppi on saanut joka ottelussa muutaman loistavan paikan, mutta on lähtenyt vielä syöttämään. Nyt hän kuitenkin pääsi taas itse heiluttelemaan maaliverkkoja ja se on aina hienoa.

Yksi mustavalkoisittain hieno hetki nähtiin ottelun lopussa, kun joukkueen kapteeni Laura Wentjärvi pääsi vaihdosta kentälle.

– Nyt oli se hetki, kun Laura voitiin turvallisesti pistää kentälle ja esiintyminen oli hyvä. Hän on niitä pelaajia, joihin voi aina luottaa ja olen onnellinen siitä, että hän pääsi taas pelaamaan. Tästä on hyvä jatkaa kehitystä eteenpäin tulevia pelejä ajatellen.

Normaalisti valmennus alkaisi heti käymään ottelua läpi, mutta tänään suunnitelmat ovat astetta rennommat.

– Nyt suunnataan joukkueen saunailtaan ja luodaan uudet kujeet pariin seuraavaan matsiin.

 

Ronja Wirtanen on esittänyt alkukaudesta vakuuttavia otteita niin peleissä kuin harjoituksissa ja tänään se palkittiin paikalla joukkueen avauskokoonpanossa. Tämä oli Wirtasen ensimmäinen avauksen paikka virallisissa otteluissa.

– Jännitin koko illan ja aamun, että tuleeko paikka avaukseen. Olen mielestäni treenannut hyvin koko viikon ja olihan se todella hienoa huomata, että se tuotti myös tulosta vastuun muodossa. Ennen alkuvihellystä jännitti todella paljon ja piti vähän rentoutua hengitysharjoituksilla, mutta kyllä se siitä lähti rullaamaan. Alku oli melko sekava ja raskas, mutta sitten peli helpottui ja löysin oikeat paikat.

Wirtanen hyödynsi avauksen paikkansa tehokkaasti ja iski heti ottelun alkuhetkillä kauden toisen maalinsa Jenni Kaupin tarjoilusta.

– Huomasin, että Jenni lähti kuljettamaan laitaa pitkin, joten suuntasin itse kohti maalia. Kun syöttö lähti liikkeelle, oli oma paikka sen verran hyvä, että maali oli ainoa hyväksytty lopputulos ja se myös tuli. Onnistumisen myötä oma peli helpottui. Toivottavasti valmennus oli peliin tyytyväinen ja saan itse lisää virtaa ensi viikon treeneihin.

Wirtasella oli loistava paikka iskeä myös toinen maali Jenni Rannuksen keskityksestä, mutta hän esitti loistavaa joukkuehenkeä ja antoi pallon painua suoraan tyhjään maaliin ilman hänen kosketusta.

– Kyllähän siinä kävi mielessä, että pistän jalkaa väliin, mutta huomasin, ettei vastustaja enää ehdi palloon, joten keskityin vain suojelemaan palloa. On hienoa, että saatiin ratkaisuja laajalla rintamalla, sillä maalit ovat aina tärkeitä hyökkääjille. Tällä kaudella maalit ovat olleet vähän tiukissa joten on hienoa, että maalintekijöitä on paljon. 

Rantalan tavoin myös Wirtasen suunnitelmat tulevalle ovat selkeät.

– Nyt lähdetään joukkueen saunailtaan ja sen jälkeen kohti uutta treeniviikkoa.

Lisää uutisia