Naiset: Vuorossa kauden ensimmäinen nurmipeli ja pisin vierasreissu

Kansallinen Liiga jatkuu sunnuntaina Oulussa, kun TPS kohtaa ONS:n. Ottelu alkaa Raatin stadionilla kello 13.00.

TPS kerännyt alkukauden viidestä pelistään viisi pistettä ja on sarjassa sijalla 7. Palloseuran laitahyökkääjä Jenni Rannus pitää nousijajoukkueen alkukautta kohtuullisen onnistuneena.

– Ollaan onnistuttu ihan kohtalaisesti alkukaudella. Pelillisesti on ollut paikoittain tosi hyvää tekemistä ja pisteitä olisi sen puolesta ollut enemmänkin napattavissa. Paljon on tosi hyviä asiota kentällä, mutta on toki myös parannettavaa, Rannus summaa.

TPS pelasi viime viikolla tasaisen ottelun Vantaalla, jolloin vastassa oli PK-35 Vantaa. TPS nousi ottelussa kahdesti tappioasemasta tasoihin ja nappasi pisteen mukaansa 2–2-lopputuloksella. Palloseuran maalit iskivät Nelly Lehtilä ja Rannus, jotka kumpikin ovat nyt tehneet kaksi maalia alkukauden peleissä.

– Tosi hyvä fiilis on ollut palata liigakentille. Tämän eteen tehtiin muutama vuosi töitä Ykkösessä ja nyt ollaan valmiita haastamaan jokainen joukkue tässä sarjassa, Rannus sanoo.

Tulevana viikonloppuna Tepsillä on edessään kauden pisin vierasreissu ja ensimmäinen luonnonnurmella pelattava peli. Kotipelinsä TPS pelaa Urheilupuiston Yläkentän tekonurmella. Rannuksen mukaan TPS:n keskittyminen on pelillisissä asioissa, ei alustassa.

– Keskitytään omaan tekemiseemme, eikä anneta alustan vaikuttaa keskittymiseen. Pääsemme kerran nurmelle treenaamaan vielä ennen sunnuntain ONS-peliä, mutta kenttä se on kuin missä tahansa muuallakin, Rannus pohtii.

ONS ei ole saanut omaa pistetiliään vielä auki ja on Kansallisessa Liiigassa viimeisenä eli sijalla 12. ONS pääsee vasta nyt ensimmäistä kertaa omalle kotikentälleen pelattuaan alkukauden kaksi kotiottelua evakossa.

– Uskon, että tulee tiukka kamppailu. ONS on näyttänyt omat taitonsa tällä kaudella ja pistetili ei varmasti näytä sitä, mitä he olisivat itse toivoneet. Uskon, että sieltä tulee vastaan nälkäinen joukkue ja tiedän, että myös meiltä tulee Ouluun nälkäinen joukkue, Rannus päättää.

Teksti: Niklas Saarinen

Su 21.5. klo 13.00 ONS–TPS, Oulu

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia