Naiset: TPS voittoon Viivi Ollonqvistin maalilla

TPS:n valmistautuminen tulevaan sarjakauteen jatkui tänään Kansallisen Cupin kotiottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Kansallisen Cupin avausottelussa TPS oli jo aiemmin voittanut Ilveksen, ja mustavalkoisten voittokulku jatkui myös tänään kotiyleisön edessä. Tasaisen taiston jälkeen loppulukemat kirjattiin Tepsin eduksi 1–0.

Ottelun ainoa maali nähtiin vajaan tunnin kohdalla, kun TPS-hyökkääjä Viivi Ollonqvist pääsi niittaamaan pallon verkon perukoille kulmapotkun jälkitilanteesta. TPS:n maalilla Inkeri Niemi torjui viime ottelun tapaan nollapelin.

Tämän päivän voiton lisäksi iloa mustavalkoiseen viikkoon ovat tuoneet nuorten maajoukkuekutsut, joiden myötä kaksi TPS-pelaajaa puki tänään päälleen Suomen maajoukkuepaidan. Silja Jaatinen oli valittu mukaan Suomen U23-maajoukkueryhmään, joka kohtasi tänään maaottelussa Tanskan. Selja Leiwo puolestaan edusti Suomea U19-maaottelussa. Leiwo pelasi maajoukkueen puolustuksessa täydet minuutit, kun Suomi voitti Itävallan 1–0.

Päävalmentaja Akusti Salosen kommentit ottelusta:

”Avauspuoliaika oli hätäilevää sekä huolimatonta pelaamista meiltä. Menetimme pallon toistuvasti aivan liian nopeasti vastustajalle ja syöttöpelissämme emme tehneet parhaita mahdollisia valintoja. Pakko myös sanoa, että vastustaja teki pelaamisesta vaikeaa.

Toiselle puoliskolle pelaamisemme parani jonkin verran. Punaisen kortin jälkeen pelasimme vajaalla paremmin kuin koko ottelussa sitä ennen. Tämä oli hyvä herätys aivan kaikille, että valmistautumisen jokaiseen otteluun pitää olla tämänpäiväistä parempaa. Positiivista tänään oli yksi nollapeli lisää ja tietenkin voitto.”

Lopputulos:

TPS – VIFK 1–0 (0–0)

Ottelun maalit:

59 min 1–0 Viivi Ollonqvist

Varoitukset:

60 min Viivi Spets
68 min Viivi Spets (=kentältäpoisto toisen varoituksen jälkeen)

TPS:n kokoonpano:

30 Inkeri Niemi (MV, C)
4 Sanna Porali
9 Heidi Leppämäki (71 min Saana Kallio)
11 Meri-Tuulia Reponen
13 Viivi Spets
14 Eveliina Heinonen
16 Netta Laasio
20 Viivi Ollonqvist
21 Saga Hakonen
22 Jenni Rannus (61 min Jenna Koivisto)
25 Nelly Lehtilä (46 min Laura Linnala)

Erotuomari: Vera Kujatt

Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Seuraava ottelu: La 4.3. klo 17.15 VIFK–TPS, Vaasa.

Maalikooste

Lisää uutisia