Naiset: TPS voitti Ilveksen ja eteni lohkovoittajana Kansallisen Cupin puolivälieriin

Turun Palloseura kohtasi Kansallisen Cupin alkulohkon viimeisessä pelissään Tampereen Ilveksen. Panoksena ottelussa oli cupin C-alkulohkon voitto. Lauantai-iltapäivän kamppailussa Turun LähiTapiola Areenalla voiton vei TPS maalein 1–0.

Ottelun alussa TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen joutui tekemään muutamia muutoksia. Juuri ottelun alla TPS:n avauskokoonpanosta tippui pois toppari Meri-Tuulia Reponen, jonka korvasi laitapelaaja Saga Hakonen. Hakonen otti kentällä paikan laidalta ja Netta Laasio puolestaan vaihtoi paikkaa laidalta toppariksi. Kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia, joutui toppari Sanna Porali joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. Poralin tilalle kentälle vaihdettiin hyökkääjä Heidi Leppämäki, ja Salonen muokkasi joukkueen kenttäryhmitystä kolmen topparin 3–4–3-muodostelmasta 4–4–2-systeemiin.

Lauantain ottelun ainoa maali nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun TPS:n nuori laitahyökkääjä Jenna Koivisto latasi pallon maaliin Silja Jaatisen pitkästä syötöstä. Koiviston osuma oli tyylikäs taidonnäyte, sillä hän laukoi pallon puolivolleysta aivan maalin takanurkkaan ohi Ilveksen veräjää vartioineen Meri Hämäläisen.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, sillä TPS puolusti tiiviisti ja taisteli hyvällä asenteella. Viimeisenä lukkona toimi nollapelin Palloseuran maalilla torjunut Inkeri Niemi. Tepsin vahvuudesta kertoi se, että joukkue pystyi sopeutumaan tilanteeseen, jossa suunnitelmat muuttuvat lennosta. Päävalmentaja Salonen onkin viime kuukausina sopimusuutisten yhteydessä painottanut sen seikan merkitystä, että joukkueessa on monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useampaa pelipaikkaa.

Ilves-voiton myötä TPS selvitti Kansallisen Cupin alkulohkovaiheen puhtaalla pelillä: neljä ottelua, neljä voittoa – kerrassaan vakuuttava saldo. TPS:n osalta cup-taival jatkuu kahdeksan parhaan joukossa puolivälierissä, jotka pelataan yksittäisinä otteluina. Puolivälierien otteluparit arvotaan tulevana maanantaina kahdesta arvontakorista siten, että korissa A ovat lohkovoittajat (KuPS, TPS, HJK) sekä paras lohkokakkonen (Ilves), ja loput neljä jatkoon selvinnyttä joukkuetta ovat korissa B. Hyvän alkulohkomenestyksensä myötä TPS on yksiosaisessa puolivälierässä kotijoukkue.

Kansallisen Cupin puolivälieriin selvisivät alkulohkoista seuraavat joukkueet: KuPS, TPS, HJK, Ilves, HPS, Åland United, FC KTP ja FC Lahti.

Päävalmentaja Akusti Salosen kommentit ottelusta:

”Ottelun alku oli hankala, mutta siitä selvittiin. Ilves tuli todella kovaa ja meillä oli vaikeuksia vastata siihen. Tämän jälkeen peli tasoittui ja parani meidän osalta. Pääsimme peliin mukaan ja rakentamaan hyökkäyksiä.

Ottelun tauolla kiinnitimme huomiota pelinrakenteluun ja toisen puoliskon alun jälkeen saimmekin hyvän painostusjakson. Viimeiset 12 minuuttia olimme selkeästi altavastaajina, mutta kestimme sen paineen hyvin. Määrätynlaista malttia vielä kun pelaamiseen saadaan, niin kykenemme pallollisessa vaiheessa parempiin suorituksiin. Se myös auttaa parempiin puolustussuorituksiin, kun ei tarvitse nopeasti koko ajan siirtyä puolustamaan.”

Lopputulos:

TPS–Ilves 1–0 (1–0)

Ottelun maalit:

31 min 1–0 Jenna Koivisto

TPS:n kokoonpano:

30 Inkeri Niemi (MV, C)
2 Selja Leiwo
4 Sanna Porali (15 min Heidi Leppämäki)
7 Jenna Koivisto
13 Viivi Spets
16 Netta Laasio
20 Viivi Ollonqvist (73 min Saija Östlund)
21 Saga Hakonen
23 Netta Hanhimäki (61 min Eveliina Heinonen)
25 Nelly Lehtilä (73 min Laura Linnala)
26 Silja Jaatinen

Erotuomari: Lina Lehtovaara

Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun kooste

Lisää uutisia