Naiset: TPS matkaa Vantaalle – ”Pallollinen pelaaminen on kehityskohde”

Kansallinen Liiga jatkuu perjantaina Vantaalla, kun Tepsi kohtaa PK-35 Vantaan. Ottelu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 19.00.

TPS on aloittanut oman kautensa nappaamalla neljästä ottelusta neljä pistettä. Sarjataulukossa TPS on kahdeksannella sijalla, PK-35 Vantaa pykälän ylempänä seitsemäntenä.

– Alkukaudessa ollut paljon hyviä juttuja ja myös asioita, joita tarvitsee parantaa. Pallollinen pelaaminen on sellainen kehityskohde, jota yritetään parantaa treeneissä kokoajan, kertoo TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

TPS kohtasi viime viikonloppuna sarjakärki Kuopion Palloseuraa vastaan kotona Yläkentällä. Hallitseva Suomen mestari vei pisteet mukanaan Kuopioon maalein 4–1.

– KuPS-peli oli meiltä hyvä taistelu. Jos samanlainen tekeminen saadaan päälle ja saadaan vähän kehitettyä pallollista pelaamista, niin ollaan perjantaina vahvoilla. Monilta osin KuPS-peli oli hyvä, arvioi Salonen.

Palloseuran joukkueessa tunnelma on Salosen mukaan ollut hyvä koko alkukauden.

– Tunnelma on ollut hyvä, arkinen meininki, emmekä ole pettyneitä missään nimessä. KuPS-pelistä on päästy yli ja alettu valmistautumaan jo seuraavaan otteluun.

PK-35 Vantaa on TPS:ää sarjassa yhden pykälän edelle seitsemäntenä ja kerännyt viisi pistettä neljästä ottelusta. PK-35 Vantaa on alkukaudella pelannut varsinkin kotonaan tiivistä puolustuspeliä, sillä molemmat vantaalaisten kotiottelut ovat päättyneet 0–0-lopputuloksiin. Vastassa näissä peleissä ovat olleet Ilves ja FC Honka. Viime kierroksella PK-35 Vantaan puolustuspelaaminen kuitenkin petti, kun joukkue romahti 0–6-tappioon Åland Unitedin vieraana.

– PK-35 Vantaa on hyvin pelaava joukkue, joka pelaa vahvasti pallonhallintaa. Valmentaja Järi Väisänen on ollut joukkueessa jo pitkään. Joukkue on hieman muuttunut viime kaudesta, mutta perusajatus pelaamisesta on samanlainen. Uskon, että Vantaalla nähdään perjantaina hyvä ja tasainen liigaottelu, Salonen ennakoi.

Teksti: Niklas Saarinen

Pe 12.5. klo 19.00 PK-35 Vantaa – TPS, Vantaa.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia