Naiset: TPS kohtaa Kansallisen Liigan huippuottelussa hallitsevan Suomen mestarin KuPS:n

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina Turussa huippuottelulla, kun Turun Palloseura kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran. Ottelu TPS–KuPS potkaistaan käyntiin Urheilupuiston Yläkentällä kello 14.00.

TPS on Kansallisessa Liigassa sijalla viisi, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet kolme ottelua. TPS:n pistesaldo on neljä pistettä. Edellisellä kierroksella TPS kävi Tampereella tasaisen taiston sarjapisteistä Ilveksen kanssa, mutta lopputuloksena oli Ilveksen 1–0-voitto.

– Oltaisiin voitu olla rauhallisempia pallon kanssa ja pitää palloa enemmän omalla joukkueella. Prässipeliin joukkueena tarvitaan myös parannusta, arvioi TPS-hyökkääjä Heidi Leppämäki.

Seinäjoelta kotoisin oleva Leppämäki kohtaa lauantaina vanhan seuransa, sillä kärkipelaaja edusti kaksi edellistä kautta Kuopion Palloseuraa. Tälle kaudelle Leppämäki siirtyi TPS-paitaan suuremman vastuun perässä.

– Kausi on alkanut hyvin, mutta totta kai hyökkääjänä olisin halunnut tehdä maaleja enemmän. Olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan ja alusta saakka ollut mukava tulla joukkueeseen, kaikki ovat olleet tosi mukavia.

Leppämäki suhtautuu innostuneen odottavaisin fiiliksin lauantain huippuotteluun, jossa vastaan tulee vanha seura ja myös vanhoja pelikavereita.

– Hyvät fiilikset päästä pelaamaan entistä joukkuetta vastaan, siellä on vanhoja pelikavereita joukkueessa. Ehkä vähän jännittää, mutta yritän olla miettimättä sitä liikaa, Leppämäki kertoo.

Sarjakauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt KuPS on kolmen kierroksen jälkeen sarjakärjessä. Hallitseva mestarijoukkue on voittanut kaikki kolme peliään yhteismaalierolla 13–3.

– Veikkaan, että molemmat joukkueet pelaavat tosi kovaa. KuPS varmaan pystyy pitämään paremmin palloa, koska he ovat profiililtaan selkeästi pallonhallintajoukkue, mutta meidän täytyy omalla pelaamisellamme saada heidän pelinsä vaikeaksi, Leppämäki sanoo.

TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennusryhmään tulee muutoksia, kun apuvalmentaja Mika Ylänen ei jatka tehtävässään. TPS:n muu valmennustiimi ja taustaorganisaatio jatkavat samalla kokoonpanolla töitään. Valmennustiimiin kuuluvat päävalmentaja Akusti Salonen, valmentaja Mira Andersson, maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa ja fysiikkavalmentaja Laura Henttinen. Joukkueen taustatiimiin kuuluvat lisäksi fysioterapeutti Mikko Paananen, huoltajat Juha Alkio ja Pasi Rannus sekä joukkueenjohtaja Kaisa Alkio.

– Yhteisten keskustelujen myötä tultiin siihen lopputulokseen, että Ylänen ei jatka tehtävässään. Yläsen kanssa käydään keskustelua, löytyisikö seurasta joku toinen rooli hänelle, kertoo TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Lauantai 6. toukokuuta on Yläkentällä palloilu-urheilun ystävän juhlapäivä, sillä kello 14.00 alkavan jalkapallon Kansallisen Liigan TPS–KuPS-ottelun jälkeen pelataan amerikkalaisen jalkapallon ottelu Trojans–Wolverines. Naisten Vaahteraliigan kauden ensimmäinen ottelu käynnistyy kello 17.30. Turkulainen Trojans lähtee kauteen puolustavana Suomen mestarina.

Teksti: Niklas Saarinen

La 6.5 klo 14.00 TPS – KuPS, Urheilupuiston Yläkenttä, Turku.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä. 

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia