Naiset: TPS kääri täydet pisteet mukaansa Oulusta

Kansallinen Liiga jatkui tänään Oulussa, kun yhteen iskivät ONS ja TPS. Lähtökohdat otteluun olivat sellaiset, että ONS ei ollut onnistunut kauden viidessä ensimmäisessä ottelussaan ottamaan pistettäkään. TPS puolestaan oli onnistunut saalistamaan viidestä aikaisemmasta ottelustaan yhtä monta pistettä. Pisteitä ei ONS tälläkään kertaa saanut, sillä TPS haki 2–1-voitolla täydet pinnat Oulusta Turkuun.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta hyvin hermostunut. Molemmilta joukkueilta nähtiin huomattava määrä harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä. Molemmat joukkueet pystyivät järjestämään muutaman maalipaikan, mutta maaliin asti sen paremmin ONS kuin TPS ei pelivälinettä avausjaksolla saanut. Varsinkin turkulaisvieraiden pallollinen huolellisuus parani avausjakson loppua kohden. Palloseura alkoi pyörittää pidempiä syöttöketjuja, eikä Tepsin johtomaali ollut kaukana. TPS sai pallon aivan avausjakson viime minuuteilla yhden kerran tolppaan ja yhden kerran ylärimaan.

Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtumaan oikein kunnolla. Kun toinen puoliaika oli vanhentunut reilut viisi minuutia, riisti ONS:n Inka Sarjanoja pallon Tepsin Emma Santamäeltä. Tilanne oli sikäli epäonnekas, että pallo pomppasi Sarjanojalle Santamäen jalasta, kun kosketus palloon oli epätasapainoinen. Sarjanoja karkasi pallon kanssa juoksuun aina rangaistusalueen tietämille ja laukoi vastustamattomasti ONS:lle 1–0-johtomaalin.

Tunnin kohdalla TPS sai ansaitsemansa tasoitusmaalin, kun Silja Jaatisen loistava keskitys tavoitti maalinedustalta Nelly Lehtilän, joka puski pallon maaliin. Tasoitusmaali innosti turkulaisjoukkueen pelaajat esittämään Euroviisuista tuttuja tanssiliikkeitä Raatin Stadionin nurmella. Cha, cha, cha!

Yhtä ansaitun 2–1-johtomaalin TPS sai hetkeä myöhemmin, kun Taru Kalliovaara haastoi rohkeasti ONS-puolustusta. ONS:n Anni Heikka joutui rikkomaan Kalliovaaraa, joten tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Tepsin Saija Östlund upotti viileän varmaeleisesti pallon pilkulta maaliin.

TPS:n johtomaalin jälkeen kotijoukkue haki riskillä tasoitusmaalia, mutta vierailijat onnistuivat puolustamaan hyvin päästämättä maalia. ONS:n riskipelaamaan aukaisi TPS:lle ylivoimahyökkäyksiä, mutta lisäosumia ei nähty.

Yksi positiivimmin tänään esiintyneistä TPS-pelureista oli hyökkääjä Taru Kalliovaara, joka on vasta kuntoutumassa täyteen pelikuntoon loukkaantumisen aiheuttaman pitkän tauon jälkeen. Kalliovaara jätti pelin kesken vartti ennen täyttä aikaa, mutta mistään vakavammasta ei kuitenkaan pelaajan itsensä mukaan ollut kyse.

– Ei mitään vakavaa. Pieni kramppi vain tuli jalkaan, rauhoitteli Kalliovaara pelin jälkeen.

Kalliovaara oli luonnollisesti tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta totesi samaan hengenvetoon, että Tepsin täytyy vielä parantaa pallollista pelaamista, kun se saa ensi viikon lauantaina Yläkentälle vieraakseen FC Hongan.

– Tänään tehtiin peli itsellemme vaikeaksi. Nurmi alustana ei ole meille kaikista tutuin, mutta se ei ole tekosyy, kun olosuhteet on molemmille joukkueille samat. Turhaan jäätiin tänään hautomaan palloa. Nopeammin olisi pitänyt palloa saada liikkeelle. Siinä tehtiin itsellemme turhaan vaikeuksia, jutusteli voittoon tyytyväinen Kalliovaara.

– Ensi viikkoon täytyy parantaa pallollista pelaamista. Honka varmasti tulee kovaa tilanteisiin niin meidän täytyy pelata yhtä kovaa, mietti Kalliovaara jo tulevaisuutta.

Lopputulos:

ONS – TPS 1–2 (0–0)

Ottelun maalit:

52 min 1–0 Inka Sarjanoja
60 min 1–1 Nelly Lehtilä
64 min 1–2 Saija Östlund (rp)

Varoitukset:                    

ONS

TPS
80 min Saija Östlund

TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV)
Selja Leiwo
Sanna Porali
Silja Jaatinen
Meri-Tuulia Reponen (46 min Netta Hanhimäki)
Netta Laasio
Saija Östlund
Jenni Rannus (82 min Eveliina Heinonen)
Emma Santamäki (C)
Nelly Lehtilä (65 min Jenna Koivisto)
Taru Kalliovaara (76 min Heidi Leppämäki)

Erotuomari: Satu Miettunen

Pelipaikka: Raatin Stadion, Oulu

Yleisömääräärä: 235

Seuraava ottelu: La 27.5. klo 14.00 TPS – FC Honka, Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Teksti: Timo Kinnunen

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia