Naiset: TPS hakee jatkoa Kansallisen Cupin voitokkaille Ilves-peleille nyt Kansallisessa Liigassa

Turun Palloseura suuntaa Kansallisen Liigan kolmannella kierroksella Tampereelle, kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu Ilves–TPS pelataan perjantaina 28.4. Kauppi 3 -kentällä kello 18.30.

TPS on aloittanut kautensa Kansallisessa Liigassa saalistamalla neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Mustavalkoinen joukkue oli hyvässä vireessä jo talvikauden harjoituspeleissä ja Kansallisessa Cupissa.

– Meillä meni Kansallinen Cup todella hyvin. Joukkue on todella yhtenäinen ja kaikki tietävät, mitä tehdään. Nyt Kansallisen Liigan ensimmäisessä kotipelissä HPS:ää vastaan meillä oli vähän hankaluuksia. Emme saaneet yhtenäistä prässiä luotua, eivätkä pallonhallintajaksomme olleet kovin pitkiä. Näitä asioita lähdetään nyt perjantaina parantamaan Ilvestä vastaan, TPS:n laitapelaaja Silja Jaatinen summaa.

TPS:n joukkueeseen kesken viime kauden liittynyt Jaatinen on alkukaudella kantanut isoa vastuuta niin pelillisesti kuin myös erikoistilanteissa. Kahdessa ensimmäisessä liigaottelussa Jaatisen antamat kulmapotkut ovat tuottaneet osuman vastustajan verkkoon. TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen onkin asettanut Suomen U23-maajoukkuepelaajalleen kovat tavoitteet.

– Akusti laittoi minulle kymmenen tehopistettä kauden tavoitteeksi ja nyt minulla on muistaakseni viisi syöttöä, cupin pelit mukaan luettuna, eli ollaan jo puolessa välissä tavoitetta, Jaatinen kertoo.

Ilves on aloittanut Kansallisen Liigan kauden kahdella tasapelillä. Avauskierroksella Ilves pelasi maalittoman tasapelin PK-35 Vantaan kanssa, jota seurasi 1–1-tasapeli PK-35 Helsingin kanssa.

TPS kohtasi Ilveksen kahdesti talven aikana Kansallisessa Cupissa. Palloseura vei molemmat ottelut nimiinsä. Silja Jaatinen odottaa kauden ensimmäisestä liigakenttien kohtaamisesta tasaista vääntöä.

– Molemmat cupin ottelut Ilvestä vastaan olivat todella tasaisia, eli he ovat aika samantasoisia kuin me. Meidän täytyy taistella, että saadaan perjantaina kolme pistettä matkaan. Työmoraali on selkeä vahvuutemme. Aiomme repiä ja raastaa loppuun asti, että saamme pisteet kotiin. Vahvuutemme joukkueena on, että kaikki tekevät duunia täysillä loppuun asti.

Teksti: Niklas Saarinen

Pe 28.4. klo 18.30 Ilves–TPS, Kauppi 3, Tampere.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia