Naiset: TPS avasi Kansallisen Cupin voitokkaasti

Turun Palloseuran valmistautuminen tulevaan Kansallisen Liigan kauteen sujuu myötätuulessa. Voitokkaasti harjoitusotteluissa esiintynyt TPS pelasi tänään vuoden ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa, kun Tampereen Pirkkahallissa vastaan asettui Ilves. Kahden liigajoukkueen välisestä cup-taistosta voittajana poistui lopulta TPS, lukemat turkulaisten hyväksi 2–0.

TPS ratkaisi ottelun edukseen pelin loppupuolella. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa TPS siirtyi johtoon Ilveksen omalla maalilla. Turkulaisten voiton sinetöi hieman ennen täyttä aikaa 2–0-maalillaan Jenna Koivisto. TPS-maalilla Inkeri Niemi torjui nollapelin.

Päävalmentaja Akusti Salosen kommentit ottelusta:

”Ottelun alku oli hieman hakemista, jonka jälkeen pääsimme paremmin peliin kiinni. Ensimmäisellä puoliajalla tempo oli erittäin hyvä. Ilves oli ehkä hieman hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla etenkin alku oli meiltä vahvaa tekemistä ja saimme rauhoitettua pelaamista, mikä toi selkeyttä joukkueemme peliin. Vaihdot onnistuivat ja kykenimme ylläpitämään omia pelisuorituksiamme läpi ottelun. Kokonaisuutena tämä oli hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä.

Nuori Adeliina Laine teki tänään edustusjoukkuedebyyttinsä ja pelasi tosi hyvin. On aina hienoa nähdä, kun uusia nuoria pelaajia nousee omista junioreista edustusjoukkueen mukaan, se on tärkeä asia tulevaisuutta ajatellen.”

Lopputulos:

Ilves – TPS 0–2 (0–0)

Ottelun maalit:

79 min 0–1 oma maali
87 min 0–2 Jenna Koivisto

Varoitukset:

43 min Jenni Rannus
55 min Heidi Leppämäki

TPS:n kokoonpano:

30 Inkeri Niemi (MV, C)
2 Selja Leiwo
4 Sanna Porali
9 Heidi Leppämäki (55 min Laura Linnala)
11 Meri-Tuulia Reponen
13 Viivi Spets
14 Eveliina Heinonen (55 min Nelly Lehtilä)
15 Saana Kallio (46 min Adeliina Laine)
20 Viivi Ollonqvist (74 min Jenna Koivisto)
22 Jenni Rannus
26 Silja Jaatinen

Erotuomari: Minka Vekkeli

Pelipaikka: Pirkkahalli, Tampere

Seuraava ottelu: La 18.2. klo 16.45 TPS–VIFK, LähiTapiola Areena.

Lisää uutisia