Naiset saivat ONS-voitosta mukavasti potkua loppukauteen

TPS aloitti Naisten liigan alemman loppusarjan todella tärkeällä 3-2-vierasvoitolla ONS:stä. Voiton arvoa nostaa vielä se, että ONS voitti molemmat keskinäiset ottelut runkosarjassa.

– Tärkeä aloitus, tärkeät pisteet, tästä saadaan mukavasti potkua eteenpäin, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu summaa.

TPS johti Oulun Castrenilla ensimmäisen puoliajan jälkeen jo 2-0 Katja Hakalan ja Frida Lähteenmäen osumilla, mutta ONS kiri toisella jaksolla sinnikkäästi tasoihin.

– Lähtökohta oli se, että me oltiin ennen lauantaita ainoa jengi, joka ei ollut tehnyt edes maalia ONS:ia vastaan. Olisihan se ollut kokonaisuuteen nähden jälkeen vääryys, jos oltaisiin jääty edes tasapeliin. Me jatkettiin siitä, mihin runkosarja päättyi HJK:ta vastaan, mutta nyt luotiin varmaan eniten maalipaikkoja tämän kauden aikana. Oltaisiin voitu ratkaista peli jo avausjaksolla, Joensuu painottaa.

– Arvattiin toki se, että ONS tulee kovaa toisella jaksolla. Ne sai maalin heti siihen alkuun ja sitten tuli vähän turhaa puristusta ja huolimattomuutta. Mutta oli sitä painetta toiseenkin päähän, hän muistuttaa.

TPS sai ottelun lopussa vielä sen yhden ylimääräisen vaihteen päälle ja Tiia Hirvonen kävi iskemässä lähietäisyydeltä elämänsä ensimmäisen liigamaalin aikamoisen hienoon paikkaan. TPS:n 3-2-voittomaali syntyi, kun pelattiin ottelun lisäajan toista minuuttia.

– Voitto maistui todella hyvältä. Tiia loukkasi keväällä juuri Oulussa, mutta nyt hän on harjoitellut hyvin ja lopussa tuli sitten ihan ansaittu palkinto niin hänelle, kuin koko joukkueellekin, Joensuu kiitteli.

TPS jatkaa tulevana viikonloppuna vieraissa, kun raitapaidat matkustavat Ilveksen vieraaksi Tampereen Tammelaan. Sen jälkeen TPS:llä on jäljellä vielä kolme kotiottelua sekä yksi reissu IK Myranin vieraaksi Keski-Pohjanmaalle.

Palloseura kohtasi Ilveksen runkosarjassa tutut kaksi kertaa ja vei molemmat matsit nimiinsä. Tampereelta Tepsi palasi 3-1-voitto mukanaan ja Urheilupuiston yläkentällä Ilves kaatui niukasti 1-0.

– Ilves on pelannut ailahtelevasti ja meillä meillä todella kova työpäivä edessä. Ilves oli viime viikonloppuna aika suvereeni IK Myrania vastaan. Ilves on nuori joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Meillä on nyt viisi peliä jäljellä ja mennään peli kerrallaan eteenpäin niin, että yritetään pitää se paras tasomme yllä, Joensuu kaavailee.

TPS-valmennus on saanut loppukaudeksi lisää leveyttä kokoonpanoon. TPS:ssä onkin ollut jonkin verran trafiikkia kauden aikana suuntaan, jos toiseen.

Nuorten, Viivi Spetsin ja Amalia Härkösen, kaudet olivat paketissa ennen kuin sesonki ehti edes alkaa. Keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen palasi opintojensa pariin Yhdysvaltoihin, mutta kymppipaikan Annika Haanpää palasi raitapaitoihin heinäkuussa. Hyökkääjä Emilia Ukkonen vakuutti toukokuussa ja palasi toisenkin kerran Turkuun, mutta hän pelaa loppukauden HJK:ssa.

Lisäksi kapteeni Mira Andersson, Katja Hakala ja Tiia Hirvonen ovat olleet pidempiä jaksoja pois loukkaantumisten vuoksi, mutta he kaikki ovat palanneet takaisin ruotuun. Koko viime kauden poissa ollut Saija Östlund palasi takaisin kesken tämän kauden ja on noussut joukkueen runkopelaajien joukkoon. Lennokkaasti kauden aloittanut laituri Patricia Träsk on varmuudella loppukauden poissa. Sama kohtalo on Julia Sainiolla, jonka kausi päättyi runkosarjaan.

– Andersson ja Hakala olivat Oulussa avauksessa ja Hirvonen sai hienon onnistumisen loppuun. Julia Sainion kausi on paketissa jalkavamman vuoksi, mikä on todella sääli. Hän ehti päästä ottelu ottelulta parempaan vauhtiin. Saija Östlund on lämmennyt pitkän poissaolon jälkeen pikku hiljaa. Meillä on vaihtoehtoja on enemmän, mutta haluamme samalla myös, että T17-joukkue onnistuu loppukaudella. Sinne tarvitaan myös paukkuja tulevaisuutta silmällä pitäen, Joensuu tietää.

TPS:n pelaajista Saija Östlund ja Netta Laasio ovat molemmat saaneet kunniakkaat 100 Naisten liigan ottelua täyteen. Molempien liigaura alkoi TPS-paidassa kaudella 2012.

Ilves – TPS alkaa Tampereen Tammelan stadionilla lauantaina 14.9. klo 15.00. IK Myran ja ONS aloittavat keskinäisen kamppailunsa Alavetelissä tuntia ennen.

Naisten liiga viimeinen joukkue putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen joukkue karsii sarjapaikastaan Ykkösen kakkosen kanssa.

Naisten liigan alemman loppusarjan pistetilanne ennen ensi viikonlopun otteluita:

TPS 22
Ilves 18
ONS 15
IK Myran 12

Lisää uutisia