Naiset päättävät liigakautensa lauantaina

TPS:n naisten liigajoukkue päättää oman kautensa lauantaina, kun oululainen ONS saapuu vieraaksi Urheilupuiston yläkentälle. TPS:n liigapaikka kaudeksi 2014 on jo varma, mutta lopullinen sijoitus tulee olemaan seitsemännen ja yhdeksännen sijan välillä. Mikäli TPS pystyy lauantaina lyömään ONS:n ensimmäisen kerran tällä kaudella, on sijoitus varmuudella seitsemäs. Alemman loppusarjan toisessa ottelussa GBK ja NiceFutis ratkovat keskenään Kokkolassa suoran putoajan kohtalon.

– Hävittiin Oulussa rumasti, eikä olla niitä tosiaan vielä voitettu. Nyt haetaan sitä revanssia varmasti. Olisi hienoa päättää tämä kausi voittoon ja nousta samalla seitsemännelle sijalle. Vaikka sarjapaikka onkin jo varma, nin mennään ONS:n kimppuun alusta asti täysillä, TPS:n kokeneempaan kaartiin kuuluva hyökkääjä Terhi Ristolainen lupaa.

TPS pelasi hienosti Naisten liigan varsinaisen sarjavaiheen ja jäi vain yhden voiton päähän ylemmästä loppusarjasta. Myös alempi loppusarja alkoi mainiosti vierasvoitolla GBK:sta. Sen jälkeen otteet ovat olleet hieman vaisumpia ja joukkue on nyt neljän ottelun tappioputkessa. Yksi syy tappioputkeen saattaa olla se, että raitapaidat varmistivat käytännössä sarjapaikkansa jo avausottelussaan. Myös puolustuksen tukipilarin, Siiri Hammarin, loukkaantuminen aivan runkosarjan lopussa tuli pahaan saumaan. Kuten myös toisen luottotopparin, Emmi Montosen, lähtö Australiaan.

– Suurin syy näihin vähän heikompiin peleihin on varmasti se, että meillä meni koko puolustuslinja käytännössä uusiksi ja pelipaikat vähän sekaisin muutenkin sitä kautta. Ja kun siihen lisää tavallaan vähän paineettoman tilan, niin sieltä ne syyt alamäkeen varmasti löytyvät, Ristolainen arvelee.

TPS on ajanut alemmassa loppusarjassa myös nuorempaa pelaajapolveaan sisään. Esimerkiksi sellaiset nimet kuin Janni Kurokallio, Emma Santamäki, Alina Schrey ja Inkeri Niemi tulevat varmasti vielä tutuiksi tulevina kausina.

– On todella hienoa, että Tepsiin on nousemassa taas uutta pelaajasukupolvea ja tulevaisuuskin näyttää erittäin hyvältä, Ristolainen arvioi.

TPS-ONS on myös päävalmentaja Jouni Alénin jäähyväisottelu raitapaitojen ruorissa. Valmennusvastuu siirtyy kauden jälkeen Sami Haltialle kaksivuotisella sopimuksella.

– Joukkueen kokoaminen ensi kaudeksi on jo alkanut ja tavoitteena onkin, että saamme liigajoukkueen harjoitusringin kokoon aikaisempia kausia nopeammin, Haltia suunnittelee.

TPS-ONS alkaa Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 19.10 klo 14.00 alkaen.

Lisää uutisia