Naiset: Mika Ylänen mukaan TPS:n valmennustiimiin

Kansallisen Liigan kauteen valmistautuvan Turun Palloseuran valmennustiimi vahvistuu valmentaja Mika Yläsellä. TPS:n valmennustiimiin kuuluvat jo entuudestaan päävalmentaja Akusti Salonen, valmentaja Mira Andersson ja maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa.

Turusta kotoisin olevalle Yläselle, 53, Tepsin mustavalkoiset värit ovat tutut jo omilta pelivuosilta, sillä hän pelasi juniorivuosinaan TPS:ssä. Valmennustyöt hän aloitti vajaat parikymmentä vuotta sitten Jyrkkälän Tykeissä. Viimeiset kymmenen vuotta Ylänen on työskennellyt Kaarinan Pojissa A-poikien valmennustiimissä.

Pesti TPS:n valmennustiimissä on Yläselle ensimmäinen aikuisten pääsarjatason joukkueessa. Hän on jo aloittanut työt TPS:ssä. Yhteistyö päävalmentaja Akusti Salosen, muun valmennustiimin ja pelaajien kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Akusti on todellinen jalkapalloprofessori, joka tietää paljon lajista. Hän osaa tuoda tietotaitonsa harjoituksiin ja kentälle. Olemme käyneet Akustin kanssa paljon vuoropuhelua, että mitä tehdään, miksi tehdään ja mitä siitä seuraa. Koen, että meidän ajatuksemme pelistä käyvät hyvin yksiin, Ylänen sanoo.

– Treeneissä ja peleissä on ollut hyvä vauhti päällä. Kaikesta tekemisestä välittyy se, että meillä on motivoituneita ihmisiä joukkueessa niin pelaajina kuin taustajoukoissa, ja sellaisten ihmisten kanssa on aina hienoa tehdä töitä, Ylänen jatkaa.

Salosen mukaan Ylänen tuo hyvän lisän valmennustiimiin. Useamman valmentajan läsnäolo peleissä helpottaa ottelun aikana tehtävää analysointia.

– On erittäin hienoa saada Mika mukaan valmennustiimiin. Hän on todella kiinnostunut lajista, mikä on hyvä piirre valmentajassa. Mielestäni on hyvä, että harjoituksia ja pelejä seuraa useampi valmentaja. Siitä seuraava vuoropuhelu ja ajatustenvaihto on omiaan kehittämään toimintaa, Salonen kokee.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia