Naiset: Kansallisen Liigan kotiavaus lauantaina – ”Laitetaan HPS:lle tiukat paikat”

Kansallisen Liigan kotiottelut käynnistyvät lauantaina 22. huhtikuuta, kun Turun Urheilupuiston Yläkentällä mittaa toisistaan ottavat Turun Palloseura ja Helsingin Palloseura. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 16.00.

TPS avasi liigakauden tyylipuhtaalla voitolla, kun PK-35 kaatui Helsingissä maalein 3–0. TPS:n maaleista vastasivat Netta Hanhinmäki, Netta Laasio sekä Jenni Rannus. Turkulaisten puolustuspää pysyi ottelussa puhtaana, ja maalilla Inkeri Niemi torjui nollapelin.

– Joukkueessa on hyvä fiilis nyt ja ollaan valmiina seuraavaan otteluun. Tämä oli tärkeä aloitus, kun saatiin kolme pistettä, mutta se on toisaalta nyt unohdettu ja fokus on jo lauantaissa, sanoo TPS-toppari Sanna Porali.

– Kauden avausottelussa ei ollut ehkä niin paljon vaarallisia tilanteita ja päästiin suhteellisen helposti hoitamaan nollapeli, mutta meillä toimi puolustuslinja ja hoidettiin tilanteet mitä tuli, jatkaa Porali.

Porali saapui uutena pelaajana joukkueeseen tälle kaudelle PK-35 Vantaasta. Kokenut 31-vuotias puolustaja on pelannut Suomen pääsarjassa 124 ottelua sekä voittanut urallaan Suomen mestaruuden ja kaksi Suomen Cuppia. Porali on pelannut myös Norjan sekä Tanskan pääsarjoissa. Tepsin joukkueeseen hän kertoo päässeensä hyvin mukaan. Porali onkin ottanut ison roolin joukkueen puolustuksessa.

– Olen päässyt tosi hyvin mukaan joukkueeseen. Meillä on huippujengi ja on hyvä joukkuehenki. Kaikki ovat ottaneet minut tosi hyvin mukaan.

Lauantaisessa kotiavauksessa TPS:ää ja Poralia vastaan asettuu Helsingin Palloseura, joka voitti omassa kauden avausottelussaan Åland Unitedin kotonaan  lukemin 2–1. Poralin mukaan TPS on valmiina kotiavaukseen.

– Kotiavaus on meille tärkeä ja halutaan saada katsomo täyteen. Toivottavasti pystytään näyttämään, millaista futista me pystytään parhaimmillaan pelaamaan. Kyllä HPS:lle laitetaan tiukat paikat lauantaina, Porali lupaa.

TPS TV piipahti Tepsin treeneissä. Katso oheiselta videolta Sanna Poralin haastattelu.

Teksti: Niklas Saarinen
Videon toimitus, kuvaus ja editointi: Niklas Saarinen

La 22.4 klo 16.00 TPS – HPS, Urheilupuiston Yläkenttä, Turku.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä. 

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia