Naiset kaappasivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa

TPS:n naisten liigajoukkue juhli lauantaina Urheilupuiston yläkentällä kauden ensimmäistä kolmen pisteen saalistaan. TPS kaatoi mainion kesäisessä säässä pietarsaarelaisen FC Unitedin lopulta lukemin 3-1.

TPS:n maalinteon aloitti Sari Tikkanen, kun ottelua oli käyty 31 minuuttia. Vieraat iskivät vauhdilla takaisin, kun Isabella Järvinen tasoitti puntit 33. minuutin kohdalla. Tauolle mentiin näin tasalukemissa 1-1.

Varsinaiseksi ratkaisijaksi nousi kuitenkin entinen United-pelaaja Kajsa Wikman, joka latasi ensin pohjalaisten verkkoon 52. minuutin kohdalla. Lopullinen kuolinisku Unitedin haaveille tuli 73. minuutin kohdalla, kun Wikman tälläsi pallon toistamiseen perille asti.

United-voitto oli TPS:lle kauden kolmas. Kaksi aiempaa voittoa ovat tulleet vieraskentiltä, ensin Porista Nice-Futikselta ja sen jälkeen juuri lauantain vastustajalta Unitedilta, mutta Pietarsaaresta. Muut irtopinnat ovat tulleet tasapeleistä hallitsevaa mestarijoukkuetta PK-35:ttä sekä Tampereen Ilvestä vastaan.

TPS on Naisten liigassa edelleen viimeisellä sijalla, mutta FC United on nyt neljän pisteen päässä. Kuopion KMF lymyilee seitsemän pinnan päässä ja Ilvekseen on matkaa kahdeksan paunaa.