MYPA-ennakko: Seuralegenda Sami Rähmönen saa 350 sarjaottelua täyteen

Jalkapallon Ykkösen viimeisen kolmanneksen avausrundi päättyy TPS:n ja MYPA:n väliseen otteluun. TPS – MYPA alkaa Veritas Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30.

Palloseura lähtee otteluun sarjan kakkospaikalta ja MYPA on edelleen Ykkösen peränpitäjä. TPS:n tahti on ollut juhannuksen jälkeen murskaavaa pois lukien heinäkuinen FC Haka -tappio. Lopuista seitsemästä kamppailusta Palloseura onkin sitten vienyt täydet 21 pistettä.

MYPA on ollut suurissa vaikeuksissa koko kauden ajan ja se tulee taistelemaan sarjapaikastaan loppukauden. Tällä hetkellä se on sarjajumbona neljä pistettä TPV:tä jäljessä, kun sarjasta putoaa suoraan vain yksi joukkue. MYPA on saalistanut koko kauden aikana vain kaksi voittoa. MYPA haki yllättävät vieraspisteet Porista toukokuun loppupuolella ja juhannuksen alla se otti kauden ainoan kotivoittonsa juuri TPS:n kustannuksella.

TPS ja MYPA pelaavat maanantaina kauden viimeisen keskinäisen ottelunsa ja ensimmäista kertaa nyt Turussa. Kauden avauskierroksella TPS voitti MYPA:n vieraissa 1-0 ja juhannuksen alle sattui sitten se tämän sesongin suurin kompurointi, kun kotijoukkue MYPA kylvetti TPS:n puhtaasti 3-1. Tepsin kaksi Myllykosken vierailua ovat eronneet kuin yö ja päivä. Ensimmäistä TPS vei mielin määrin, vaikka loppunumerot olivatkin niukat. Jälkimmäinen oli taas lähes täysin MYPA:n heiniä.

TPS-kapteeni Sami Rähmönen saa maanantaina todella huiman ja arvostettavan merkkipaalun täyteen. TPS-kippari pelaa seurassaan nyt jo 15:ttä kauttaan ja hänellä on maanantaina edessään 350:s sarjaottelu TPS-paidassa. Rähmönen on pelannut Tepsissä nyt 259 Veikkausliigaottelua sekä 90 Jalkapallon Ykkösen ottelua. Lämpimät onnittelut Samille jo ennakkoon!

TPS kiinnitti viime viikolla kolmannen maalivahdin joukkueeseen, kun 27-vuotias Jere Koponen palasi kotikaupunkiinsa Liettuasta. Hänellä on myös Veikkausliigakokemusta 42 ottelun verran. TPS:n ykkösmaalivahti on ollut juhannuksen jälkeen Miikka Mujunen, joka on pelannut sen jälkeen kaikki pelit. Anton Lepola torjui alkukaudesta kuusi peliä raitapaitojen maalilla.

Päävalmentaja Tommi Pikkarainen avasi joukkueen pelaajatilanteen kokonaisuudessaan muutenkin maanantaita silmällä pitäen.

Rähmösen ja Pikkaraisen haastattelut TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/mypa-ennakko-seuralegenda-sami-rahmonen-saa-350-sarjaottelua-tayteen/

TPS:n harjoituksissa on viikonloppuna mukana myös 61 A-maaottelun Kasper Hämäläinen, joka kartoittaa omaa tilannettaan koko pelaajauran jatkon suhteen. 33-vuotias Hämäläinen lähti TPS:stä Djurgårdeniin kauden 2009 jälkeen ja Ruotsista tie vei Puolaan, ensin Lech Poznaniin ja viimeiseksi neljäksi kaudeksi Legia Warszawaan. Hämäläisen Legia-sopimus päättyi viime keväänä ja hän on vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – MYPA -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-8-19-TPS-MYPA/9667ba57-7681-4c78-981e-72c77bb1aa5e

Tervetuloa!

Lisää uutisia