MuSa -ennakko: ”Ollaan otettu opiksi aika monestakin asiasta”

TPS matkustaa ensi viikonloppuna ensimmäistä kertaa tällä kaudella Porin ikuisen tuulen stadionille. Ykkösen kärkipään kamppailu MuSa – TPS alkaa Porissa lauantaina 10.8. klo 17.00.

TPS on kohdannut MuSa:n tällä kaudella kertaalleen jo Turussa. Tuon ottelun piti olla vähän kuin läpihuutojuttu Tepsille, mutta porilaiset antoivatkin raitapaidoille varsin kirpaisevan opetuksen. MuSa taisteli kesäkuun puolessa välissä 1-2-vierasvoiton ja siitä alkoi samalla porilaisten lento kohti sarjan kärkipäätä. Porissa oli opiskeltu menestyksellä TPS:n pelitapaa ja lopputulos oli monien onnistumisten summa.

MuSa:n saldo on ollut TPS-voiton jälkeen murhaava 5-1-1 ja ainoa tappio on ollut sarjakärki Hakalle. Tämä siis ennen viime viikonloppua. Viime lauantaina MuSa palautettiin kuitenkin tylysti maan pinnalle, kun EIF rökitti sen Tammisaaressa lukemin 5-1.

Raitapaidat ovat puolestaan kahmineet viimeisestä seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja niillähän irtoaa komeat kahdeksantoista pistettä. Ainoa tappio on tullut yllätys, yllätys, FC Hakalle. TPS on tällä hetkellä kymmenen pistettä MuSa:n ja FF Jaron edellä ja samat kymmenen pinnaa Hakaa perässä.

MuSa on menettänyt parhaan pelaajansa, japanilaisen keskikenttäpelaaja Taiki Kagayaman, Veikkausliigaan. Kokoonpanoon on kuitenkin tullut heinäkuussa toinenkin japanilaispelaaja, kun hyökkääjä Takanori Yokochi saapui loppukauden kattavalla sopimuksella Poriin. 24-vuotias Yokochi onkin ehtinyt osua jo neljä kertaa.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen lupaa, että hänen joukkueensa on ottanut monta asiaa opikseen kauden ensimmäisestä MuSa-ottelusta. Pikkarainen ja TPS saa lauantaina jalkeille lähes täyden ryhmän. Toppari Rasmus Holma huilaa vielä Porin keikan, mutta äärimmäisessä hädässä hänkin olisi jo pelikelpoinen.

Harmittavampi asia sen sijaan on se, että TPS:n tuoreen keskikenttäpelaajan, Otto Ollikaisen, debytti siirtyy jonnekin tuonnemaksi. 18-vuotias Ollikainen törmäsi joukkueharjoituksissa sen verran rajusti, että lauantain MuSa-ottelu jää häneltä väliin. Ollikainen löi törmäyksessä polvensa, mutta näillä näkymin vamma ei ole onneksi kuitenkaan vakavampi.

Tämän kauden siirtoikkuna umpeutuu perjantaina 9.8. klo 18.00. TPS-valmennus teki heinäkuussa muutaman siirron, jotta joukkue olisi mahdollisimman iskukykyinen loppukaudeksi. Puolustaja Valtteri Vesiaho ja Ollikainen liittyivät joukkueeseen uusina pelaajina ja Otto SchultzKristian Heinolainen sekä Juho Salminen siirtyivät muualla. Pikkarainen ei usko, että siirtorintamalla tapahtuu TPS:n osalta enää mitään uutta, mutta hän jätti kuitenkin takaportin raolleen perjantaiksi.

Tommi Pikkaraisen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/musa-ennakko-ollaan-otettu-opiksi-aika-monestakin-asiasta/

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

MuSa -TPS -ottelua voi seurata täältä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-8-10-MuSa-TPS/7384e028-0994-49cd-b6de-c3b9e0a14053

TPS-kannattajat järjestävät MuSa-otteluun matkan vaivaisella kahdella kympillä. Lisätietoja Porin reissusta: http://tps-kannattajat.net/site/kannattajamatka-tupla-away/

Lisää uutisia