MuSa-ennakko: ”Nyt pitää saada maalipaikkoja pallonhallinnan kautta”

TPS päättää Jalkapallon Ykkösen ensimmäisen kolmanneksen kotiottelulla porilaista Musan Salamaa vastaan. TPS – MuSa vihelletään käyntiin Kupittaan Veritas Stadionilla perjantaina 14.6. klo 18.30 alkaen.

TPS – MuSa -ottelun liput ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-musa-lippuja/251365

MuSa saapuu Porista Turkuun EIF-kotitappio takanaan. Tammisaarelaisten 1-3-voittoa helpotti kuitenkin MuSa-toppari Jussi Välilän ulosajo ottelun 34. minuutilla. Välilän lisäksi TPS – MuSa -ottelusta puuttuu joukkueiden keskinäistä herrasmiessopimusta kunnioittaen Palloseurasta Poriin siirtynyt Juho Montola. MuSa on voittanut sarjassa kaksi ottelua ja se kovempi päänahka on ehdottomasti AC Oulu.

Perjantai-illan MuSa-ottelu määrittelee, hipooko TPS:n ensimmäinen kolmannes lähes täydellistä sarjan avauskierrosta. Palloseuran ainoat pistemenetykset ovat toistaiseksi EIF:iä ja FC Hakaa vastaan.

Tammisaaressa TPS tappeli yli 75 minuuttia vajaalla ja kolisutteli 1-1-tasapeliin päättyneessä pelissä vielä kaksi kertaa maalirautoja. Konemaisen varmasti kautensa aloittanut Haka poimi Turusta täydet kolme pistettä, mutta TPS:lläkin oli omat paikkansa toisella puoliajalla venyä vähintään tasapeliin.

Palloseura on kahminut alkukauden aikana saaliiksi viisi niukkaa maalin voittoa. Osa pisteistä on tullut vähän nihkeämmälläkin suorituksella, mikä on alkukaudelle erittäin tyypillistä. Tästä rykelmästä esiin nousevat vierasvoitto AC Oulusta, jossa isännät puolustettiin tylysti maalipaikoilta pois. FF Jaro kaatui puolestaan Kupittaalla 3-2 jännittävien vaiheiden jälkeen. Siinä ottelussa raitapaidat ryhdistäytyivät aneemisen ensimmäisen puoliajan jälkeen ja joukkue nousi maalin tappioasemasta lopulta voittoon.

TPS:n kauden ehdoton helmi on toistaiseksi viime maanantai KTP-ottelu Kotkassa. Ensinnäkin, TPS takoi kauden ensimmäisen suuremman voittonsa lukemin 0-3. Toiseksi, se tapahtui yhden sarjan suurimman ennakkosuosikin kotiareenalla. Tärkeintä kuitenkin oli se, että TPS oli KTP:tä vastaan pelillisesti edellä joka osa-alueella ja päävalmentaja Tommi Pikkarainen otti täydellisen taktisen selkävoiton kotkalaisista virkaveljistään.

TPS:n KTP-voiton ruumillistuma oli seuraikoni Sami Rähmönen. Nivusvammastaan toipunut kippari puolusti virheettömästi ja ehti siinä sivussa alustamaan kaksi maaliakin. Repertuaariin mahtui myös muita erinomaisia oivalluksia sekä päälle vielä some-hitiksi noussut saksipotku.

Päävalmentaja Pikkarainen tietää, että makeaan KTP-voittoon pitää suhtautua tarpeeksi viileästi, että joukot ovat täydessä terässä myös heti perjantaina. TPS-valmennus pääsee valitsemaan perjantain kokoonpanonsa lähes täydestä ringistä. Poissa ovat varmuudella pitkäaikaispotilaat Matej ja Tomas Hradecky, takareittään kuntouttava Jonni Peräaho sekä verenkiertoon levinneestä bakteeri-infektiosta hyvää vauhtia toipuva Tatu Varmanen.

TPS:n hyökkäyspäässä tapahtui Kotkassa paljon iloisia asioita. Albijon Muzaci sai vihdoinkin maalitilinsä auki ja hän rankaisi Kotkaa saman tien kahdesti. Muzacin taituroima 0-3-osuma oli potkutaidetta parhaasta päästä. Myös Oskari Jakosen maalisaraketta koristaa Kotkan reissun jäljiltä tehty maali. Hän otti Rähmösen vapauttavan syötön vakuuttavasti haltuunsa ja päätti läpiajonsa tyylikkääseen viimeistelyyn.

TPS:n maalivahtikaksikko on pelannut myös hyvän alkukauden. Miikka Mujunen aloitti kauden, mutta Anton Lepola käytti välittömästi tilaisuutensa, kun Mujunen sairastui flunssaan. Mujunen palasi tolppien väliin Kotkassa ja seurauksena oli nollapeli omassa päässä. TPS-valmennuksella on tässäkin kohtaa mielenkiintoinen pohdinnan paikka.

TPS:n keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson pelasi erittäin hyvän harjoituskauden. Pieni loukkaantuminen suisti hänen kuitenkin kokoonpanosta sarjan alkukierroksilta. 19-vuotias TPS-kasvatti pääsi vihdoin debytoimaan myös Ykkösessä Oulun vierasreissulla toukokuun lopulla. Sen jälkeen peliaikaa on tullut myös FF Jaroa ja KTP:tä vastaan. Karlsson on saanut oman Ykkösen tulikasteensa siis sarjan kärkeen povattuja joukkueita vastaan. Oletettavaa on, että TPS-kannattajien kummipelaaja pääsee irti myös MuSa-ottelussa.

”Jepa” ennakoi ottelua TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/musa-ennakko-nyt-pitaa-saada-maalipaikkoja-pallonhallinnan-kautta/

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 €/kk.

Pääset katsomaan myös TPS – MuSa -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-6-14-TPS-MuSa/bb0e60fb-6e1d-4276-a25d-b5bb4a36491c

Tervetuloa!

Lisää uutisia