MP-ennakko: ”MP:n heikkoudet ja vahvuudet on käyty läpi ja olemme valmiina peliin”

Miesten Ykkönen jatkuu Turun Palloseuran osalta huomenna perjantaina vierasreissulla Mikkeliin. Tepsiä isännöi Mikkelin Palloilijat. Ottelu MP–TPS potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Ykkösen sarjakärki TPS lähtee matsiin hyvävireisenä. Alla on kaksi voittoa, kun toukokuun lopussa kaatui FF Jaro Pietarsaaressa ja maanantaina Tepsi voitti kotonaan PK-35:n puhtaasti maalein 2–0.

– Kaikki voitot ovat arvoltaan kolmen pisteen voittoja, mutta toki se oli hyvä, että nyt onnistuimme ottamaan kauden ensimmäisen voiton kotiyleisön edessä Veritas Stadionilla. Ensimmäinen jakso oli hyvä, aloitimme pelin hyvällä itseluottamuksella. Saimme tällä kertaa tarvittavat maalit tehtyä. Olen kaikin puolin tyytyväinen edelliseen peliin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tuumii.

TPS – PK-35 -ottelun yksi suurista sankareista oli Palloseuran 19-vuotias toppari Roope Pakkanen. Pakkanen pukkasi kulmapotkusta elämänsä ensimmäisen maalin miesten peleissä. Pakkanen pelasi jo viime vuonna hyvin TPS:n reservijoukkueessa miesten Kolmosessa. Ensimmäiset pelinsä Ykkösessä Pakkanen sai vyölleen tänä vuonna. Vastuuta on tullut paljon, sillä Roope on nähty kentällä jokaisessa Tepsin alkukauden sarjapelissä.

– Olemme tehneet Roopen kanssa paljon töitä kentällä ja analysoineet pelaamista. Hän on ottanut tänä vuonna monta askelta eteenpäin pelaajana ja saanut lisää itseluottamusta. Viime pelin jälkeen Roope pisti laulut pystyyn pukukopissa. On hienoa nähdä, kun nuori pelaaja vähitellen lyö itseään läpi. Roopella on kaikki edellytykset nousta ainakin Suomen huipulle topparina, Johansson sanoo.

Perjantain ottelun vastustaja MP on aloittanut kauden tasaisesti. Kuudesta ottelustaan mikkeliläiset ovat kirjanneet tililleen kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Joukkueen maalierokin on erittäin tasainen: 11 tehtyä maalia, 10 päästettyä.

– MP on pelannut hyvin kotikentällään. Yleensä he pelaavat matalalla viiden miehen puolustuslinjalla. Heillä on erittäin voimakkaat ja juoksukuntoiset hyökkääjät, joiden kautta he pyrkivät luomaan tilanteita. MP:llä on ihan eri vahvuudet joukkueena kuin PK:lla, Johansson arvioi.

Tepsillä on nyt kesän alkuun kaksi hyvin erilaista viikkoa. Viime viikolla joukkueella ei ollut pelejä, tällä viikolla pelejä on kaksi. Fyysistä kuormitusta joudutaan tällä viikolla miettimään treenikentillä.

– Tämä on fyysisesti kova viikko meille. Ohjelmassa on kaksi peliä, joista toinen vielä pitkän vierasreissun päässä. Lisäksi ryhmämme on loukkaantumisten vuoksi pieni.

– Edellisen pelin jäljiltä olemme nyt tehneet palauttavia harjoituksia ja seuraavaan otteluun valmistavia treenejä. Mitään fyysisesti raskaita treenejä tässä välissä ei voi vetää. MP:n heikkoudet ja vahvuudet on käyty läpi ja olemme valmiina peliin, Johansson kertoo.

TPS saa Mikkelin-reissulle mukaan nuoren Jasper Jalosen, joka palasi eilen takaisin Suomeen U18-maajoukkueen turnausmatkalta Ruotsista ja oli tänään mukana Tepsin treeneissä. Jalosen edustama Minihuuhkajien joukkue voitti turnauksessa molemmat pelinsä, kun sekä Ruotsi että Unkari kaatuivat lukemin 2–1.

Maanantain PK-35-ottelussa Tepsin edustusjoukkueen ryhmässä mukana olleet Christian Linna ja Otto Ohvo pelaavat huomenna TPS U23:n riveissä vierasottelussa Rauman Pallo-Iiroja vastaan.

TPS:n riveistä ovat perjantaina loukkaantumisten vuoksi sivussa Rasmus HolmaDemba SavageSanteri PohjolainenJoonas Sundman ja Onnipekka Pajula.

Ruutu näyttää MP–TPS-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4098577

Lisää uutisia