MP-ennakko: ”Meidän täytyy voittaa fyysiset taistelut”

Taistelu miesten Ykkösen sarjapisteistä jatkuu perjantaina 12. elokuuta, kun TPS saa vieraita Mikkelistä. Ottelu TPS – MP käynnistyy Veritas Stadionilla kello 18.30.

TPS lähtee perjantain kotipeliin mielessään paluu voittokantaan. Edellisellä kierroksella TPS kohtasi PK-35:n Helsingissä. Ottelu päättyi PK:n 2–1-voittoon. Pelillisesti TPS:lle jäi päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan monilta osin parannettavaa.

– PK-pelissä meiltä puuttui energia pelistä. Jaro-pelissä se oli vielä tosi hyvällä tasolla. PK-peli oli meiltä negatiivinen ja löysä esitys. Meidän olisi pitänyt olla aktiivisempia ja aloitteellisempia, Johansson sanoo.

– Toki myös PK pelasi hyvin. He prässäsivät hyvin ja pelasivat suoraviivaista peliä. Me emme pystyneet voittamaan tarpeeksi kaksinkamppailuja, päävalmentaja jatkaa.

Johansson kertoo, että tällä viikolla treenikentillä on keskitytty siihen, miten yksi vastaan yksi -tilanteet saadaan puolustettua paremmin ja miten kakkospallot voitetaan paremmalla prosentilla.

– Ykkösjuttu tulevassa pelissä on, että meidän täytyy voittaa fyysiset taistelut. Se on enemmän henkinen juttu. Meidän täytyy myös saada parempi balanssi kentälle, että saamme avattua peliä paremmin. PK pelasi tosi matalalla puolustuksella, ja voi olla, että MP pelaa myös. Olemme käyneet läpi, millä keinoin onnistumme avaamaan vastustajan puolustusta, Johansson kertoo.

TPS ja MP ovat kohdanneet kertaalleen aiemmin tällä kaudella. Kesäkuussa Mikkelissä käyty kamppailu päättyi pistejakoon 1–1-tuloksella. Tuossa pelissä TPS taiteili yhden kauden tyylikkäimmistä maaleistaan, kun hienon kombinaation pääteeksi Simo Roiha iski pallon verkon perukoille. Vastaavanlaisia kombinaatioita on päävalmentaja Johanssonin mukaan treenattu ahkerasti ja ne ovat sitä, mitä hän joukkueeltaan haluaa hyökkäyspäässä nähdä.

Turun Palloseura lähtee perjantain peliin sarjataulukon kärkipaikalta. Mikkelin Palloilijat puolestaan on 12 joukkueen sarjassa sijalla 10. Vaikka joukkueet eivät samoista sarjasijoista pelaakaan, olisivat pisteet erittäin tärkeitä kummallekin. TPS käy KTP:n kanssa huimaa taistelua Ykkösen voitosta. Putoamisvaarassa oleva MP puolestaan taistelee ensi kauden sarjapaikkansa puolesta.

Joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen jälkeen MP on vahvistunut kahdella puolustajalla, Haruna Abubakarilla ja Jan Heinosella. Heinonen pelasi alkukaudella pääasiassa Kolmosta FC Interin kakkosjoukkueessa ja Abubakar Kakkosta HJK Klubi 04:n riveissä.

TPS:n Albijon Muzaci on perjantain pelistä sivussa neljännen kertyneen keltaisen kortin vuoksi. Tepsin riveistä ovat loukkaantumisten vuoksi pidempään sivussa Joonas Sundman, Kalle TaimiSanteri Pohjolainen ja Onnipekka Pajula. Minkälainen joukkueen terveystilanne muuten on, päävalmentaja Jonatan Johansson?

Jere Koposen sormivamma osoittautui pahemmaksi kuin miltä ennakkoon näytti. Jere on ainakin vielä tämän pelin sivussa. Jasper Jalonen on toipunut reisivammastaan ja sai nyt viime viikolla reservipelissä minuutteja. ”Jappe” on taas pikkuhiljaa pääsemässä täyteen vauhtiin.

Roope Pakkanen sai aivotärähdyksen PK-pelissä. Demba Savage sai samassa pelissä iskun päähänsä. Päätös heidän pelaamisestaan tehdään lääkärin arvion mukaan. Lisäksi Olli Jakosen nenä on murtunut. Katsotaan, pystyykö ”Opa” pelaamaan maski päässään perjantaina, Johansson sanoo.


OTTELUINFO

Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 17.30.

Lippujen hinnat:

  • Aikuinen 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Opiskelija/eläkeläinen/työtön 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Nuoret 12-17v 10 € / 8 € / 7 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä.

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä.

TietoAreena 1922-klubi

TietoAreena 1922-klubilla pääset seuraamaan ottelua stadionin 4. kerroksesta, joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Oma baari palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä makea kahvileipä. Ottelun legendavieraana on Sami Rähmönen.

Liput TietoAreena 1922-klubille Tiketistä hintaan 35 € (pelipäivänä 40 €).

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua. VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Tapahtuma-alueena toimii Veritas Stadionin pääkatsomo. Sisäänpääsy pääkatsomoon tapahtuu katsomon molemmilta puolilta. VIP- ja aitioasiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Anniskelukatsomo (K18) kattaa A- ja B-lohkojen yläosan paikat (riviltä 11 ylöspäin), terassin alapuolelta.

Kannattajatuotemyyntipiste palvelee stadionin 2. kerroksessa.

Liikuntaesteisyys

Pääkatsomon F-lohkossa on pyörätuoleille varattu tasanne, jonne kulku tapahtuu F-lohkon sisäänkäynnistä. Kulku katsomokerrokseen (2. krs) tapahtuu Veritas Stadionin kulmalta VIP-/aitiosisäänkäynniltä hissillä. 

Saattajakortilla on ilmainen sisäänpääsy TPS:n kotiotteluihin. Saattajalla tulee olla myös oma lippu, jonka saa noudettua ilmaiseksi pelipäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Televisiointi

Ottelua voi seurata myös suorana ja selostettuna Ruudusta.

Lisää uutisia