Mira Andersson – Ollaan näytetty, että pystytään kaatamaan Honka

Kun katsoo Palloseuran kokoonpanoa, saattaa edelleen osa katsojista hämmästyä, kun listassa lukee nimi Andersson. Epäilykset katoavat kuitenkin nopeasti kun huomaa, kenestä on kyse. Kapteeni Mira Andersson on tehnyt Palloseuran logolle kunniaa yli 250 ottelussa ja jokaisella mustavalkoisella on varmasti omat muistonsa ”Mimmusta”. Mimmun uran varrelle on mahtunut monta tapahtumaa aina hopeamitalista tämän hetken putoamiskamppailuun. Andersson myöntääkin, että kausi on ollut haastava.

– Kausi on ollut varmaan vaikein kausi, jonka olen pelannut. Alkukausi oli takkuista, mutta ollaan pelillisesti otettu isoja askelia eteenpäin ja lopulta ollaan saatu siitä myös ansaittua tulostakin. Loppukauden kuntopuntari on hyvä, mutta täytyy muistaa, että panokset ovat edelleen kovat.

Palloseuran kaudessa on ollut paljon haasteita. Tästä huolimatta joukkue on pystynyt uskomaan itseensä ja toisiinsa. Joukkue on osoittanut huikeaa taistelutahtoa ja asennetta niin peleissä, kuin harjoituksissa. Vaikka peleissä onnistumiset ovat jääneet väliin, ei joukkue ole missään vaiheessa luovuttanut.

– On tosiaan ollut paljon koettelemuksia eri tavoin, mutta siitä huolimatta fiilis on ehkä vähän uskomattomallakin tavalla pysynyt erittäin hyvänä läpi kauden niin kopissa, kuin kentillä. Olen todella ylpeä joukkueen yhteishengestä. Tiukassakaan paikassa ei olla luovutettu. Ollaan ylpeitä tästä logosta, joka rinnassa on ja taistellaan loppuun asti. 

Mira on tuttu näky Palloseuran kapteenina ja vaikka tämä kausi on vaatinut tavallista enemmän, ei Mimmu koe, että vastuu muiden jaksamisesta olisi jäänyt vain hänelle, vaan joukkue on puhaltanut yhteen hiileen.

– Kapteenina on saanut tsempata ja kannustaa normaalia enemmän. Olen yrittänyt tukea toisia vaikeina aikoina ja toiset ovat tukeneet minua. Se onkin joukkueen voimavara, että vaikeassakin tilanteessa ollaan yhdessä ja tuetaan toisiamme. 

Sunnuntaina olisi vastassa FC Honka ja kauden ensimmäisessä kohtaamisessa TPS nappasi tiukan taistelun jälkeen kauden ensimmäisen voittonsa. Mimmun mukaan edessä ei ole helppo ottelu kummallekaan, vaan taistelu pisteistä on taas kova ja molemmilta vaaditaan hyvää suoritusta, jotta pisteitä saa.

– Helppo matsi ei ole luvassa ja saamme tehdä kovan työn pisteiden eteen. Olemme kuitenkin jo kertaalleen näyttäneet, että pystymme Hongan voittamaan. Nyt vain täytyy toivoa, että onnistutaan siinä taas. Ollaan näytetty, että pystyttään tiukassa paikassa tulokseen. Halutaan pitää sarjapaikka ja aiomme tehdä kaikkemme, jotta siinä onnistutaan.

Honka on vuosien saatossa tullut tutuksi joukkueeksi ja sen vaarallisuus on hyvin tiedossa.

– Honka on nopea ja tasainen joukkue, jossa on paljon pieniä ja vikkeliä pelaajia. Joukkueesta löytyy laatua laajalla rintamalla ja pitää olla valmis vastaamaan siihen haasteeseen ja taistella loppuun asti.

Ottelu FC Honkaa vastaan on Subway Kansallisen Liigan viimeinen kotiottelu. Kotiyleisö on ollut hienosti tukena läpi kauden ja Andersson toivoo, että turkulaiset pääsisivät omiensa tueksi myös sunnuntaina, sillä edessä olisi iso ottelu.

– Edessä olisi elintärkeä peli niin joukkueelle, seuralle, kuin koko mustavalkoiselle Turulle. Toivottavasti nähdään katsomossa mahdollisimman paljon mustavalkoisia sydämiä kannustamassa meitä. Kaikki paikalle vaan!
 

TPS – Honka, 1.11. 14:00, Urheilupuiston yläkenttä

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3708339

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia