Mikko Hyyrysestä ÅIFK:n uusi päävalmentaja

TPS:ssä pelaajauraansa jatkava Mikko Hyyrynen on nimitetty kaudeksi 2013 myös ÅIFK:n edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Hyyrynen seuraa tehtävässään Leo Tommilaa, joka valmensi joukkuetta viimeiset kaksi kautta. Tommila jatkaa edelleen ÅIFK:n valmennuspäällikkönä. Hyyrynen ja Tommila koordinoivat jatkossa yhteistyössä myös ÅIFK:n A-poikien joukkueen valmennusta.

ÅIFK voitti viime kaudella Kakkosessa oman lohkonsa ja karsi jopa noususta Ykköseen. TPS ja ÅIFK ovat tehneet tiivistä yhteistyötä kaudesta 2010 lähtien, jolloin ÅIFK liittyi mukaan TPS:n koordinoimaan Southwest United -yhteistyöverkostoon. Olemassa olevaa yhteistyötä on tarkoitus tiivistää entisestään edustusjoukkueiden osalta.

– Haluamme tarjota molempien seurojen lahjakkaille pelaajille parhaimmat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. ÅIFK jatkaa tietysti myös omaa itsenäistä junioritoimintaansa tämän yhteistyön rinnalla, ÅIFK:n puheenjohtaja Timo Ketonen toteaa.

– Useat TPS:n nuoret pelaajat ovat päässeet pelaamaan kovia miesten pelejä ensimmäisen kerran juuri ÅIFK:ssa. Mikko Hyyrynen on jalkapallon ammattilainen, joka ottaa nyt uuden haasteen urallaan siirtyessään vastuuvalmentajan pestille. ”Mikellä” on intohimoa valmentaa nyt ja tulevaisuudessa, ja uskomme, että hän on juuri oikea henkilö tämän yhteistyön toteuttajaksi TPS:n ja ÅIFK:n välille, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande painottaa.

Lisää uutisia