Mikko Hyyrynen valittiin miesten Ykkösen Vuoden pelaajaksi

TPS-hyökkääjä Mikko Hyyrynen on Miesten Ykkösen Vuoden pelaaja. Miesten Ykkösen Vuoden pelaaja valitaan Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella, eli valinnat suorittavat pelaajat itse. Viime keskiviikkona 40 vuotta täyttänyt Hyyrynen vastaanotti palkintonsa perjantaina Suomen Palloliiton kauden 2017 päättäjäisgaalassa, eli perinteisessä Captain´s Ballissa.

Hienon pelaajauransa liiganousuun päättänyt Hyyrynen oli suuressa roolissa, kun TPS palasi Veikkausliigaan kolmen kauden tauon jälkeen. Hyyrysen rooli on ulottunut pelaamisen lisäksi myös joukkueen valmennuksen puolelle, jossa hän on toiminut ja toimii päävalmentaja Mika Laurikaisen oikeana kätenä. Hyyrynen pelasi kaudella 2017 Ykkösessä yhteensä 23 ottelua, joissa hän viimeisteli seitsemän maalia. Hän uurasti kentällä yhteensä 2.023 minuuttia.

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet keskuudestaan myös pelipaikkojen parhaat pelaajat. Pelipaikkojen parhaat pelaajat äänestettiin nyt toisen kerran. Aloite tähän äänestykseen on tullut pelaajilta itseltään. Nämä palkinnot jaettiin perjantaina Helsingissä Pelaajayhdistyksen omassa tilaisuudessa. 

TPS sai myös kaksi pelipaikkakohtaista parhaan pelaajan palkintoa. Vuoden maalivahdiksi valittiin kanadalainen Jonathan Viscosi, joka pelasi ensimmäisen kautensa raitapaitojen maalissa. Vuoden puolustajaksi valittiin puolestaan Juri Kinnunen, joka on pelannut TPS:ssä jo neljä kautta. Sekä Viscosi että Kinnunen ovat solmineet jo jatkosopimukset TPS:n kanssa, joten heidän uransa jatkuu kaudella 2018 Veikkausliigassa. Vuoden keskikenttäpelaajaksi valittiin FC Hongan Lucas Kaufmann ja Vuoden hyökkääjäksi FC Hakan Kalle Multanen.

26-vuotias Viscosi pelasi menneellä kaudella kaikki Ykkösen ottelut TPS:n paidassa. Hän pelasi siis 27 ottelua alusta loppuun asti ja peliminuutteja kertyi näin täydet 2.430. Hän päästi koko Ykkösen kauden aikana ainoastaan 14 maalia. 27-vuotias Kinnunen uurasti TPS:n puolustuspäässä 24 ottelua ja viimeisteli siinä ohessa neljä maalia. Kinnusen peliminuuttimääräksi tuli 2.015.

TPS onnittelee kaikkia palkittuja!

Lisää uutisia