Mika Laurikainen valittiin TPS jalkapallon urheilujohtajaksi

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on valinnut seuran urheilujohtajaksi Mika Laurikaisen. 57-vuotias Laurikainen palaa seuratoimintaan takaisin Eerikkilästä, jossa hän toimi jalkapallopalveluiden päällikkönä elokuusta 2019 lähtien.

TPS:n urheilujohtajan toimi on kokopäiväinen ja Laurikainen aloittaa uudessa tehtävässään 16.11.2020. Urheilujohtaja toimii TPS jalkapallon seuraorganisaatiossa toimitusjohtajan alaisuudessa.

– Paikka kiinnosti, saimme mielenkiintoisia hakemuksia, kiitokset kaikille hakijoille. Loimme hallituksen ja päävalmentaja Johanssonin kanssa yhteistyössä profiilin ja ratkaisumme oli sen jälkeen aika selkeä. Mikalla on erinomaiset ihmissuhdetaidot ja kontaktit, näyttöä tuloksellisesta johtamisesta ja kyky kehittää tämän seuran toimintaa pitkäjänteisesti, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä listaa.

Laurikainen vastaa jatkossa TPS:n edustusjoukkueen pelaajasopimuksista ja -hankinnoista sekä koko valmennustiimin rakentamisesta, yhdessä päävalmentajan kanssa. Hänen vastuulleen kuuluu myös GANT-akatemian ja reservijoukkueen kehitystyö yhdessä päävalmentajien kanssa, sekä urheilullinen yhteistyö TPS Juniorijalkapallon kanssa.

Laurikaisen vastuulle kuuluvat jatkossa myös TPS:n urheilupuolen kansainväliset kontaktit. Hän vastaa myös seura- ja lajiyhteistyöstä oman alueen seurojen, Suomen Palloliiton sekä muiden lajisidosryhmien kanssa. Laurikainen vastasi jo Eerikkilässä jalkapallopalveluista eri kohderyhmille, kuten Suomen Palloliitolle, jalkapalloseuroille, valmentajille sekä pelaajille, sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

– Pystyin hyödyntämään Eerikkilässä omaa urheilupuolen kokemustani ja saimme yhdessä tietyt rakenteet tehtyä. Toivon, että seuraajani pääsee luontevasti jatkamaan siitä. Eerikkilä on suhtautunut nopeaan lähtööni erittäin joustavasti ja ammattitaitoisesti, Laurikainen kiittelee.

– Mika on johdattanut Eerikkilän uuteen suuntaan yhteistyössä Palloliiton kanssa. Ymmärrämme täysin, että hän haluaa käyttää mahdollisuuden työskennellä kotikaupunkinsa seuran hyväksi. TPS saa erinomaisen ihmisen organisaationsa, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen tietää.

– TPS tarjoaa nyt mahdollisuuden johtaa ja kehittää urheilutoimintaa systemaattisesti, muutos on merkittävä viime vuosiin verrattuna. Muutoksen ja kunnianhimon pitää näkyä heti, jo ensi kauden edustusjoukkueessa. Reservijoukkueesta pitää tulla kilpailukykyinen yksikkö, sen pitää olla GANT-akatemian pelaajille se väliporras kohti edustusjoukkuetta, Laurikainen painottaa.

– Kun palaan TPS:ään, palaan myös kotiin. Minulla on erittäin positiiviset fiilikset, meillä on pitkäjänteinen ja mielenkiintoinen projekti tässä edessä. Isossa kuvassa seuran edustuksen budjetti on noussut, toimintaolosuhteet ovat kehittyneet ja taloudellinen tilanne on vakaampi, Laurikainen vielä tiivistää.

Laurikainen on suorittanut UEFA Pro -valmentajatutkinnon vuonna 2005. Hän on toiminut pelaajauransa jälkeen jalkapallon valmennus- ja esimiestehtävissä kolmen vuosikymmenen ajan, niin seurajoukkueissa kuin Suomen Palloliitossakin. Laurikainen on valmentanut TPS:n edustusjoukkuetta kahtena eri ajanjaksona, kausina 2001-03, ja viimeksi 2014-18. Laurikainen on toiminut myös TPS jalkapallon valmennuksen johtajana vuosina 2004-05.

Lisää uutisia