Mika Laurikainen palaa TPS:n päävalmentajaksi

TPS:n Veikkausliigajoukkue on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Mika Laurikaisen. Laurikaisen ja TPS:n välinen sopimus kolmevuotinen. Turkulaislähtöinen Laurikainen kantaa nyt vastuun TPS:n edustusjoukkueen valmentamisesta jo toista kertaa urallaan. 50-vuotias Laurikainen valmensi TPS:n edustusjoukkuetta edellisen kerran kausina 2001-03. Hän nosti TPS:n kaudella 2002 takaisin Veikkausliigaan ja valmensi seuraa yhden kauden ajan liigatasolla. Laurikainen siirtyi sen jälkeen TPS juniorijalkapallon palvelukseen ja laati seuran nuorisotoiminnalle oman toimintastrategian.

– Mika valmisti aikanaan koko TPS juniorijalkapallon toimintastrategian ja sitä on noudatettu menestyksellä jo vuosia. Hän on tehnyt samaa työtä myös Suomen Palloliiton palveluksessa, eli kehittänyt kokonaisvaltaisesti suomalaista jalkapalloa. Mika on varmasti paras henkilö TPS:n nuoren edustusjoukkueen päävalmentajaksi ja hänen toimenkuvaansa kuuluu myös tiivis yhteydenpito ja yhteistyö seuran juniorijalkapallon suuntaan, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Juha Reini korostaa.

Laurikainen on valmentanut TPS-vuosiensa jälkeen Veikkausliigassa MYPA:ssa ja FF Jarossa sekä viime vuodet Suomen Palloliiton palveluksessa alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vastuuvalmentajana.

– Olen erittäin otettu siitä, että pääsen taas tekemään työtä TPS:n edustusjoukkueen kanssa. Työ jäi varmaan osittain viimeksi kesken, mutta matkan varrella on saatu oppia myös muista organisaatioista. TPS on minulle Suomessa se oma seura ja täällä on tehty todella hienoa tulosta viime vuosina. Meillä pitää olla seurana omavaraista junioritoimintaa sekä selkeä visio ja väylä, joka johtaa kohti TPS:n edustusjoukkuetta ja siellä parhaiden pelaajien osalta myös kohti kansainvälisiä kenttiä, Laurikainen muistuttaa.

– Ensi kauden liigajoukkueemme on todella nuori ja omavarainen. Me emme ole nyt niitä sarjan suurimpia suosikkeja, mutta teemme kaikkemme, että tämän seuran tarina jatkuu myös tulevina kausina pääsarjatasolla, hän vielä painottaa.

Lisää uutisia