Mika Laurikainen jatkaa TPS:n päävalmentajana – Sjöroos ja Gabrielsson sopimuksiin

Mika Laurikainen jatkaa TPS:n edustusjoukkueen päävalmentajana vähintään kauden 2017 loppuun asti. Laurikaisen uuteen jatkettuun sopimukseen kuuluvat myös optiot kausista 2018 ja -19. Hän aloittaa nyt kolmannen peräkkäisen kautensa TPS:n päävalmentajana. Laurikaisen vastuu myös laajenee, sillä hän toimii jatkossa myös TPS:n uuden GANT Akatemian päävalmentajana. 52-vuotias Laurikainen toimi TPS:n päävalmentajana myös kausina 2001-03. Hän nosti TPS:n takaisin Veikkausliigaan kauden 2002 päätteeksi. Hän toimi seurassaan myös valmennuksen johtajana vuodet 2004-05.

Laurikainen jätti Turun vuonna 2006 ja hän siirtyi yhdeksi kaudeksi MYPA:n valmennukseen mukaan ja jatkoi sieltä seuraavaksi kolmeksi kaudeksi FF Jaron päävalmentajaksi. Pietarsaaresta Laurikainen siirtyi Suomen Palloliiton palvelukseen syksyllä 2009. Hän toimii kaudella 2010 alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana ja seuraavat kolme vuotta alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Hän toimi samalla miesten ja poikien maajoukkueiden teknisenä johtajana.

-Koko TPS:n valmennuksesta huokuu nyt pitkäjänteisyys. Kaiken takana on seuran systemaattinen ja selkeä valmennuslinja sekä pelaajakehitysohjelma. Yhteistyö juniorijalkapallon kanssa toimii saumattomasti ja uusi GANT Akatemia on selkeä väylä kohti edustusjoukkuetta. Mikan valmennuksessa poikkeuksellisen moni pelaaja on ottanut isoja askeleita urallaan eteenpäin, TPS jalkapallon puheenjohtaja Niklas Österlund kiittelee.
 

Riku Sjöroos ja Lucas Gabrielsson sopimuksiin TPS:n kanssa

TPS on tehnyt kauden 2016 kattavat sopimukset hyökkääjä Riku Sjöroosin ja keskikenttäpelaaja Lucas Gabrielssonin kanssa. Molemmat uudet sopimuspelaajat ovat seuran omia kasvatteja.

Maaliskuussa 21 vuotta täyttävä Sjöroos debytoi TPS-paidassa Veikkausliigassa jo kaudella 2013. Yhteensä liigaotteluita on kertynyt viisi. Hän pelasi kaudella 2015 TPS:n paidassa Ykkösessä 26 ottelua ja viimeisteli yhden maalin. 20-vuotias Gabrielsson on pelannut TPS-juniorivuosien jälkeen Kakkosen tasolla ÅIFK:ssa ja SalPa:ssa.


RIku Sjöroos jatkaa TPS:ssä. (Kuvat: Tiina Pirilä)

Lisää uutisia