Miesten edustusjoukkueen rennompi viikonloppu

Samaan aikaan kun TPS:n naiset taistelivat itsensä SM-hopealle Vantaalla, miehet ottivat rennommin TPS-Tiikeripäivän ja kartingin merkeissä.

Lauantaipäivä alkoi klo 11 Impivaaran jalkapallohallissa, kun noin 30 lasta ja TPS:n edustusjoukkue kokoontuivat pitämään hauskaa jalkapallon parissa. Joukkue oli suunnitellut pisteitä, joissa lapset pääsivät muun muassa temppuilemaan Niklas Blomqvistin kanssa, kokeilemaan maalintekoa Oskari Forsmanin selän taakse ja pelaamaan TPS:n edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Tämän jälkeen oli aika kerätä nimmarit talteen, ottaa yhteiskuvia sekä syödä eväitä. Tiikeripäivän virallisen osuuden jälkeen joukkue otti astetta vakavamman ilmeen ja treenasi vielä keskenään.

Iltapäivällä tie vei Turku Kartingiin, jossa ratkaistiin joukkueen paras ratinkääntäjä. Ennen kuin edes ajohaalareita oli puettu, ennakkosuosikkeja ei ollut kuin yksi: Jere Aalto. Jere harrastaa jalkapallon ohella kartingia, joten päivän nopeimman kierrosajan tekijästä ei ollut mitään epäselvyyttä. Kilpailutilanteessa kaikki on kuitenkin aina mahdollista.

Aivan aluksi ajettiin harjoituskierrokset, jotta ensikertalaisetkin saivat tuntuman karting-autoihin. Päävalmentaja Laurikainen tyytyi tällä kertaa vain seuraamaan sivusta ja tarkkailemaan pelaajiensa otteita nurmen sijaan ajoradalla. Hän on omat ajotaitonsa Turku Kartingissa osoittanut jo aiemmin, ja nyt on muiden vuoro osoittaa osaamisensa.

Harjoittelun jälkeen ajettiin aika-ajot kolmessa osassa, joista kuusi parasta eteni A-finaaliin, seuraavat kuusi B-finaaliin ja loput kahdeksan C-finaaliin. C-finaalin kaksi parasta pääsi etenemään B-finaaliin, ja jälleen tämän kilpailun kaksi parasta A-finaaliin. Ennen varsinaisia kilpailuja kuljettajia muistutettiin, että voittajaa ei ratkaista ensimmäisessä mutkassa. ”Voittaja ratkaistaan ensimmäisessä mutkassa”, kuului välittömästi tämän jälkeen huuto pelaajien keskuudesta. Yhteentörmäyksiltä, keltaisilta valoilta, varoituksilta tai aikasakoilta ei näissäkään kamppailuissa vältytty.

Päivän viimeiseen finaaliin paalupaikalta starttasi Jere Aalto, toisesta ruudusta Sami Rähmönen ja kolmospaikalta Juri Kinnunen. Ennakkosuosikki Aalto joutui kokemaan karun kohtalon  ̶  törmäyksen Rasmus Holmaan. Voitto meni siinä, ja Rähmönen pääsi ajamaan ensimmäisenä ruutulipulle, lähes kymmenen sekuntia ennen Jereä ja kolmanneksi sijoittunutta Waltteri Peltolaa.

Jokaisen kierroksen jälkeen puitiin kiivaasti, kuka teki ja mitä teki. Kaikki tapahtui kuitenkin hyvässä hengessä, ja kaikille jäi varmasti hyvä mieli. Kun ajohaalarit oli riisuttu, oli aika syödä ja saunoa.

Peleistä vapaa viikonloppu ei tarkoita, etteikö joukkueen kanssa silti oltaisi yhdessä. Sunnuntaina kaikki saivat kuitenkin viettää ansaittua vapaata kukin tyylillään. Tällä viikolla treenataan taas hyvin, jotta lauantain Oulu-pelissä kaikki on kunnossa. Joukkuetta voi lähteä kannustamaan Ouluun esimerkiksi TPS-kannattajien kanssa: http://tps-kannattajat.net/site/3180-2/.

Runkosarjan päätösottelu TPS-EIF pelataan lauantaina 22.10. klo 15. Kyseiseen otteluun joukkue pyytää kaikkia mustavalkoisen sydämen omaavia ihmisiä tulemaan paikan päälle osoittamaan tukensa Turun Palloseuralle. Joukkue tarvitsee teitä kaikkia! 

Kuvat: Mari Hietala, Elina Salo

Lisää uutisia