Miehet: Ykkösen kotiavaus lauantaina – TPS isännöi Järvenpään Palloseuraa

Turun Palloseura pelaa miesten Ykkösen kauden ensimmäisen kotipelinsä tulevana lauantaina 29. huhtikuuta. TPS kohtaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 16.00 alkavassa ottelussa Järvenpään Palloseuran.

TPS sai hyvää harjoitusta otteluun kohtaamalla aiemmin tällä viikolla Suomen Cupin ottelussa Ilveksen. Ilves vei ottelun liigajoukkueen rutiinilla maalein 2–0, mutta pelillistä ilmettään TPS pystyi ottelussa petraamaan. Ilves-ottelussa merkillepantavaa oli myös TPS:n nuorten pelaajien vahva vastuunkanto, yhtenä heistä keskikentän 20-vuotias TPS-kasvatti Santeri Pohjolainen.

– Ilves-peli oli meiltä ihan hyvä ja selkeä parannus verrattuna kahteen ensimmäiseen Ykkösen otteluun. Pystyimme avaamaan peliä paremmin alhaalta ja pääsimme paremmin maalipaikoille. Puolustuspelaamisemme oli myös hyvällä tasolla lukuun ottamatta muutamaa tilannetta, Pohjolainen kertaa.

Keskikenttämies Pohjolainen on saanut harjoituskauden ja sarjan avauskierrosten peleissä mukavasti vastuuta nousten aiempaa isompaan rooliin mustavalkoisten edustusjoukkueessa. Pohjolainen on jo pitkään tiedetty lupaavaksi pelaajaksi, mutta murtautumista edustusjoukkueeseen ovat aiempina vuosina hankaloittaneet loukkaantumiset. Nyt nuori pelimies on täydessä tikissä ja meno kentällä on sen mukaista.

– Omasta mielestäni alkukausi lähtenyt minulta hyvin käyntiin. Olen ollut ihan tyytyväinen omaan peliini, mutta kehityskohteita on toki edelleen, Pohjolainen miettii.

TPS:n ainoa tavoite lauantaina on Ykkösen voittotilin avaaminen kotiyleisön edessä.

– Ilves-pelissä nähtiin jo viitteitä siitä, mitä pyrimme kentällä toteuttamaan. Pyritään rakentamaan peliä alhaalta asti kontrolloidusti. Pidetään puolustuspäässä nollat ja laitetaan hyökkäyspäässä pallot maaliin. Lähdetään tekemään hartiavoimin duunia ja ottamaan kauden avausvoitto.

Teksti: Niklas Saarinen

La 29.4. klo 16.00 TPS–JäPS, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia