Miehet: TPS saa Yläkentälle vastaansa Ykkösen sarjakärki Gnistanin

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat kotiottelulla lauantaina 13. toukokuuta. TPS kohtaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 16.00 alkavassa ottelussa helsinkiläisen IF Gnistanin.

Ottelu on Tepsille kauden toinen kotipeli. Edellisessä kotipelissään TPS esitti kauden parasta peliään ja kaatoi JäPS:n maalein 2–1. Kauden parasta peliesitystä ja sitä myöten kolmea pistettä Palloseura lähtee hakemaan jälleen lauantaina Gnistania vastaan, kertoo TPS-hyökkääjä Torfiq Ali-Abubakar. Gnistan on Ykkösen sarjataulukon piikkipaikalla. Helsinkiläisjoukkueen saldo alkukauden peleistä on kolme voittoa ja yksi tasapeli yhteismaalierolla 6–0.

– Vastustaja johtaa sarjaa tappiottomalla pelillä, joten totta kai edessä on kova ottelu. Me olemme valmiita ja lähdemme rikkomaan heidän tappiotonta putkeaan. Kauden tähän asti parasta peliä meiltä vaaditaan lauantaina, että pisteet jäävät kotikentälle. Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle. Yleisön tuki tuo pelaajille lisää energiaa, ja viime kotipelissämme olikin erittäin hieno tunnelma, sanoo Ali-Abubakar.

Torfiq Ali-Abubakar pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa ja Tepsissä. Nuori ghanalaiskärki liittyi Tepsin riveihin kevättalvella testijakson jälkeen. 

– Tämä on ensimmäinen kauteni Suomessa ja tässä sarjassa. Uusiin asioihin totuttelu on ottanut aikansa, sillä pelityyli Suomessa on erilainen kuin mihin totuin Tšekissä pelatessani. Kun tulin joukkueeseen, tiesin vain Kasper Hämäläisen, jonka kanssa pelasimme samaan aikaan FK Jablonecissa. Joka päivä olen sopeutunut paremmin ja paremmin, kertoo 22-vuotias Ali-Abubakar.

Edellisen kierroksen 3–3-tasapeli FF Jaroa vastaan jätti karvaan maun TPS:n joukkueelle, sillä Jaro tasoitti ottelun lisäajan 13. minuutilla. Vaikka voittoa ei pelistä tullut, oli TPS:n pelissä myös positiviisia merkkejä. TPS-hyökkääjät Ali-Abubakar ja Alhaji Gero avasivat ottelussa tämän kauden maalitilinsä. Alkukauden peleissä maalinteko-ongelmien kanssa kamppaillut Palloseura iski Pietarsaaressa kolme maalia, vaikka erittäin heikkokuntoinen nurmikenttä vaikeutti osaltaan molempien joukkueiden pelaamista.

– Huomasimme heti, ettei nurmi ole parhaassa kunnossa, mutta sitä ei saanut miettiä ja antaa sen haitata keskittymistä. Ammattilaisjalkapallossa täytyy taistella, vaikka olosuhteet olisivat minkälaiset tahansa. Me annoimme parhaamme, mutta valitettavasti se riitti vain tasapeliin ja yhteen pisteeseen, Ali-Abubakar kertaa.

– Jaro ei päästänyt meitä helpolla ja meidän piti taistella päästäksemme maalipaikoille. Kaikki maalimme tulivat erikoistilanteista, mutta erikoistilanteisiin päästäkseen täytyy tehdä hyviä suorituksia hyökkäyspäässä, jotta vastustaja joutuu rikkomaan, Ali-Abubakar jatkaa.

Teksti: Niklas Saarinen

La 13.5. klo 16.00 TPS–Gnistan, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia